Balıkesirdeki sağanak

Balıkesirdeki sağanak -Hafta sonu etkili olan sağanak, tarım ürünlerinde zarara yol açtı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir ve ilçelerinde hafta sonu etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı tarım ürünlerinin zarar gördüğü bildirildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Engin Sancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonu Balıkesir ve ilçelerinde etkili olan sağanak yağışın, Gönende sofralık zeytin ağaçlarına ve çeltik tarlalarına zarar verdiğini söyledi.
     Gönende etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle zarar gören çeltik tarlaları ile sofralık zeytin ağaçlarındaki zararın tespit edilmesi amacıyla Gönen İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından komisyon oluşturulduğunu kaydeden Sancı, Arkadaşlarımız tüm bölgeyi dolaşarak incelemelerde bulunacak. Zarar, tespit edilerek rapor tanzim edilecek dedi.
     Tarım ürünlerinin birçoğunun sigorta kapsamında bulunduğunu belirten Sancı, afet nedeniyle oluşan zararların sigorta şirketleri tarafından karşılanacağını ifade etti.
     Sancı, Bigadiç, Savaştepe, Sındırgı, Edremit, Burhaniye, Ayvalık ilçelerindeki meyve ve sebze ürünlerinde herhangi bir zarar oluşmadığını bildirdi.
     Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat ise sağanak yağış nedeniyle İvrindi ilçesine bağlı bazı köylerdeki meyve ağaçlarında zarar oluştuğuna ilişkin bilgi aldıklarını belirterek, Bölgede yetiştirilen domates ve biberde zarar söz konusu olabilir dedi.
     Köylerde doludan dolayı mağdur olmuş çiftçi olabileceğini ifade eden Sözat, Bize başvuran üreticiler olduğu takdirde, zararlarının karşılanması noktasında çalışma yapacağız diye konuştu.
    
     Muhabir : Ramazan Demir / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesirdeki sağanak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER