Balıkesir Valisi Turhan:

Balıkesir Valisi Turhan: -Terörle mücadelede, halkımıza doğru haberin ulaşmasında AA, daima öncü olmuş, başarılı olmuş bir haber ajansıdır -Türkiyenin 2023 vizyonunda, dünyanın en gelişmiş ilk 10 ekonomi arasına girmesinde Balık


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Terörle mücadelede, halkımıza doğru haberin ulaşmasında Anadolu Ajansı (AA), daima öncü olmuş, başarılı olmuş bir haber ajansıdır dedi.
     Anadolu Ajansı (AA) Bursa Bölge Müdürü Kamuran Akkuş, Vali Turhanı makamında ziyaret etti.
     Akkuş, yürütülen çalışmalar ve AAnın 100. Yıl Vizyonu hakkında Turhana bilgiler aktardı.
     Turhan da AAnın, doğru haberin iletilmesi noktasında çok önemli bir kurum olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     Ben bunu uzun süre Güneydoğuda görev yaptığım sırada, AAnın değerini ve önemini bizzat yaşayan birisiyim. Çünkü Güneydoğuda çok ciddi sıkıntılarımız var. Bazı basın yayın kuruluşları bazı haberleri doğru yansıtmıyor. Haber, kamuoyu oluşmasında çok çok önemli. Güneydoğuda doğru haberin yapılması ve doğru kamuoyu oluşması için AA çok büyük bir güvenceydi. Terörle mücadelede, halkımıza doğru haberin ulaşmasında AA daima öncü olmuş, başarılı olmuş bir haber ajansıdır. Biz uzun süre AAnın katkısını gördük. Biz de AAya elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. AA, halka sadece haberin zamanında verilmesi konusunda değil doğru tanıtımın yapılması açısından da önemli.
    
     -Balıkesir değerlendirmesi-
    
     Balıkesirin uzun süre büyük şehirlerin gölgesinde kaldığını ifade eden Turhan, bugünlerin ise il için bir dönüm noktası olduğuna dikkati çekti.
     Turhan, ilin, kıskanılacak ölçüde çok güzel bir coğrafyaya sahip olduğunu belirterek şöyle devam etti:
     İlimiz, yaklaşık 14 bin 300 kilometrekare alana sahip. Milli parkları, Edremit Körfezinde denizi, oksijeni, zeytinyağı olan muhteşem bir coğrafya. Madencilik çok büyük, tarım ve hayvancılıkta Türkiyeyi doyuran il. Beyaz et, kırmızı et ve yumurta üretiminde önlerdeyiz. Son dönemde sanayinin de geliştiğini görüyoruz. Artık sanayi şehri olarak da adlandırabiliriz. Kaplıca turizmi ile sadece Türkiyede değil bence uluslararası alanda yer edinecek. Bu kapsamda tanıtım çok önemli. Biz Balıkesirin ileride hem turizm hem hayvancılık hem tarım şehri olması anlamında gerekli çalışmaları yapıyoruz. Doğayı kirletmeden yapılanma önemli.
     Türkiyenin 2023 vizyonunda dünyanın en gelişmiş ilk 10 ekonomi arasına girmesinde Balıkesirin lokomotif rolü oynayacağını düşündüğünü dile getiren Turhan, Bugün itibarıyla yaklaşık ihracatımız 1 milyar dolardır. Önümüzdeki 10 yılda bunu, 8-10 milyar dolara çıkarma hedefimiz var. Yine eğitimde başarısızlık için hiçbir mazeretimiz kalmadı. Önümüzdeki süreçte ilk 3te olmayı hedefliyoruz. Sanayide ilk 5in arasında olmayı istiyoruz. Ben bu hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum dedi.
     Bunları yaparken doğru tanıtımın büyük önem taşıdığını belirten Turhan, Burada AA, her zaman bu fonksiyonu güzel yerine getiriyor. Balıkesirin bu vizyonunun gelişmesinde önümüzdeki süreçte AAnın önemli bir fonksiyon icra edeceğini düşünüyorum. Biz her zaman AAya elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Aynı şekilde desteğin AAdan bize verildiğini biliyoruz. Bu kapsamda en başta başbakan yardımcımız, genel müdürümüz ve tüm AA teşkilatına, personeline teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Balıkesir Valisi Turhan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER