Balkan müziğini 5 dilde tanıtıyor

Balkan müziğini 5 dilde tanıtıyor -Rumeli sanatçısı Şentürk: -Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Makedonca ve Türkçe olmak üzere 5 dilde söylediğim şarkılarla Balkan müziğini Türkiyeye tanıtmaya çalışıyorum


TEKİRDAĞ (A.A) - Rumeli sanatçısı Cüneyt Şentürk, 22 yılık müzik kariyeriyle Balkan ezgilerini Türkiyede yaşatmaya çalışıyor.
     Şentürk, Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Makedonca ve Türkçe olmak üzere 5 dilde söylediği şarkılarla Balkan müziğini Türkiyeye tanıtıyor.
     Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzik hayatına 11 yaşında başladığını belirterek, 22 yıldır müzik camiasındayım. Yaklaşık 13 senedir profesyonel olarak müzikle uğraşıyorum. 5 albüm çıkardım, bunların yanı sıra televizyon ve radyo programlarına katıldım diye konuştu.
     Balkan müziğinin Türkiyede çok iyi yansıtılmadığını ifade eden Şentürk, şunları kaydetti:
     Avrupada daha özverili, daha iyi yapılıyor. Amacımız Türk motifleri içinde Trakya müziğini en azından kültürümüzün dışına çıkartmadan yansıtmak. Çünkü Trakyanın çok güzel eserleri var, Rumelimizin çok güzel eserleri var. Bunları çok güzel yansıtmış büyük isimler var. Ben de o büyük isimlerden biri olmak istiyorum. Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Makedonca ve Türkçe olmak üzere 5 dilde söylediğim şarkılarla Balkan müziğini Türkiyeye tanıtmaya çalışıyorum.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Balkan müziğini 5 dilde tanıtıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER