Bandırmadan kısa kısa

Bandırmadan kısa kısa -Belediye Başkanı Pekel: -İçme suyumuzun kalitesi güvence altında


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, içme suyu kalitesinin güvence altında olduğunu söyledi.
     Pekel, yaptığı açıklamada, İçme Suyu Arıtma Tesisinin, Avrupa standartlarına uygun yapısıyla Bandırmaya sağlıklı ve temiz içme suyu sağlamaya devam ettiğini belirtti.
     Günlük yapılan kontrollerle, içme suyu kalitesinin uzman ekiplerce denetim altında tutulduğunu dile getiren Pekel, şöyle devam etti:
     Aynı zamanda hem belediyemiz hem de İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından kentimizin farklı noktalarından alınan su numuneleriyle yapılan analizlerle suyun kalitesi kontrol altında alınıyor. Kentimize içme suyu sağlayan Belediye Su Arıtma Tesisindeki su değerleri, TS 266 ve Sağlık Bakanlığı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği kriterlerine uygundur. Arıtma tesisimizde her gün giriş yapısından, durultucu ünitelerden, kum filtrelerin çıkışından, son klorlama ünitesi ve arıtmamızdaki 5 bin metreküplük temiz su deposundan numune alınarak, kendi laboratuvarlarımızda analizleri yapılmaktadır. Bu analizlerimizde elde edilen değerlerin istenilen seviyede olmaması durumunda ise hemen müdahale edilerek suyun kriterlere uygun değerlere getirilmesi sağlanır.
     Halkın rahatlıkla içme suyunu kullanabileceğini belirten Pekel, Bandırma Belediyesi olarak kentimize içme suyu sağlayan arıtma tesisimizde yönetmelikler uyarınca periyodik olarak gerekli tüm analizleri gerçekleştirerek suyumuzun kalitesi her gün ekiplerimiz tarafından takip edilerek elde edilen bu değerler Belediyemiz internet sitesinde günlük olarak yayınlanmaktadır ifadesini kullandı.
    
     -Gıda maddesi üretimi yapan ve satan iş yerleri denetleniyor-
    
     Pekel, vatandaşların düzenli ve güvenli bir kentte yaşamasını sağlamak amacıyla denetim çalışmalarına özel bir önem verdiklerine dikkati çekerek, zabıta ekiplerinin belirli aralıklarla iş yerlerini titizlikle kontrol ettiğini, gıda üretimi ve satışı yapılan iş yerlerinin denetiminde çok hassas davranıldığını bildirdi.
     Ekiplerin 41 fırında incelemeler yaptığını vurgulayan Pekel, denetimler sırasında, fırınların temizlik ve düzen konusunda belirlenen kurallara uygun üretim yapıp yapmadığının kontrol edildiğini, gerekli yasal evraklarının incelendiğini kaydetti.
     Pekel, kurallara uymadığı belirlenen fırınlara, Belediye İdari Yaptırım Yönetmeliği gereğince yazılı uyarılar yapıldığını belirtti.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bandırmadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER