Bandırmadan kısa kısa

Bandırmadan kısa kısa -Vali Turhan, Bandırma Ticaret Borsası Genişletilmiş Kurullar Toplantısına katıldı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Bandırma Ticaret Borsası Genişletilmiş Kurullar Toplantısına katıldı.
     Turhan, toplantıda, Balıkesirin önemli bir coğrafyada, lojistik bir noktada bulunduğuna dikkati çekerek, bugüne kadar sahip olduğu konumundan yararlanamayan Balıkesirin, önümüzdeki dönemde çok daha iyi bir noktaya geleceğine inandığını söyledi.
     Bandırmanın kabına sığamadığını belirten Turhan, şöyle dedi:
     Sanayinin önemli bir bölümü, başta Bandırma ve Biga olmak üzere genellikle Güney Marmara Bölgesine kayıyor. Bu olay sevindirici olduğu kadar da risklidir. Bu yöreler eğer süreci iyi yönetemezlerse, Kocaelide sanayinin yarattığı çevresel sorunların daha da fazlasını yaşayabilirler. Bu nedenle yerel dinamiklerle ortak akıl oluşturulmasına gerek var.
     Turhan, 2023ü, bir hükümet politikası olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir vizyonu olarak görmek gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Anadolu toprakları çok değerli ve verimli. Bu nedenle üretmek ve güçlü olmak zorundayız. Eğer güçlü olamazsanız, güçlü devletlerin piyonu durumuna düşersiniz. Bu nedenle, 2023 yılında dünya siyasetinde çok önemli bir yerde olmalıyız. 2023te Balıkesir ise bugünkü ihracatını en az 7-8 kat artırarak, 7-8 milyar dolara çıkarmalıdır. Bandırmada kurulmasının uygun olduğunu düşündüğüm ikinci üniversitemizi 10 yıl içinde hizmete sokmalı ve üçüncü üniversitemizin hazırlıklarını başlatmalıyız. Üniversite kurmak, yalnızca yasa teklifiyle olmaz. Bunun için ortak çabaya ihtiyaç vardır. Bu olay, öncelikle vatandaşın vicdanında kabul görmelidir.
     Borsa Başkanı Halit Sezgin ise 2012deki işlem hacmi açısından, ülkedeki 113 borsa içinde ilk 10 arasında yer aldıklarını belirterek, 100 bin tonluk stoklama kapasitesiyle ise birinci sırada bulunduklarına dikkati çekti. Sezgin, sürekli kendilerini yenilediklerini, önümüzdeki dönemde yeni hedeflerinin, dünya borsaları ile rekabet olduğunu söyledi.
     Toplantıya, Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Okbay ve İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aki ile diğer ilgililer katıldı.
    
     -Egeli genç iş adamlarından Bandırma Ticaret Odasına ziyaret-
    
     Ege Genç İş Adamları Dernekleri Federasyonu (EGİFED) üyesi ÜYESİ Ege Genç İşadamları Derneği, Akhisar Genç İşadamları Derneği, Balıkesir Genç İşadamları Derneği, Manisa Genç İşadamları Derneği, Nazilli Genç İşadamları Derneği ve Bandırma Genç İşadamları Derneğinin yöneticileri, Bandırma Ticaret Odasını ziyaret etti.
     Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, Meclis Başkanı Muharrem İyianlar, Yönetim Kurulu Üyeleri Can Gülmezgil ve Kadir Bora Keskinler ile Bandırma Genç İşadamları Derneği Başkanı İsmail Çoban, Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Uz ve Hasan Fahri Atlının ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, EGİFED Başkanı Temel Aycan Şen ve diğer dernek başkanları ile genç girişimcilik ve destekleyici faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bandırmadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER