Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Sezgin:

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Sezgin: -Bölgemiz, Türkiyenin tarım ve sanayi entegrasyonunun sağlandığı ender yerlerden biridir


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, bulundukları bölgenin, Türkiyenin tarım ve sanayi entegrasyonunun sağlandığı ender yerlerden biri olduğunu söyledi.
     Sezgin, yaptığı açıklamada, Bandırma ve civarında, üretilen ürünleri değerlendiren ve katma değer yaratan tarıma dayalı bir sanayileşme bulunduğunu belirtti.
     Bandırmanın, tarım ve tarıma dayalı sanayisi, barajları, doğal gaz çevrim santrali ve rüzgar enerji santrallerinin kurulumuna imkan veren iklimi ve limanıyla yatırımcıların ilgisini çektiğini dile getiren Sezgin, Bandırmanın demiryolu ve deniz yolu bağlantısının bulunması, İstanbul-İzmir arasında inşaatı süren yeni otoyol projesine yakınlığı ve TCDDnin yeni yatırımı olan hızlı tren projesinin Bursa-Bandırma etabı çalışmalarının devam etmesi, ulaşım ve lojistik açısından, Bandırmanın önemini her geçen gün artırmaktadır dedi.
     Sezgin, bölgenin, Türkiyenin tarım ve sanayi entegrasyonunun sağlandığı ender yerlerden biri olduğunu vurgulayarak, özellikle yabancı yatırımcıların Bandırma ile yakından ilgilendiğini söyledi.
     Bandırma Ticaret Borsasının sürekli yenilendiğini vurgulayan Sezgin, şöyle devam etti:
     2007 yılında İSO Kalite Hizmet Belgesini aldık. 2008de de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin akreditasyon sistemine dahil edildik ve akredite olan ilk yedi borsa arasına girdik. Üyelerimiz, üreticilerimiz, topraklarının, ürünlerinin analizlerini yaptırmak için İstanbul, Bursa, İzmir gibi kentlere gidiyorlardı. Bu durum hem zaman hem de nakit kaybıydı. Bandırma, yıllarca böyle bir laboratuvarın ihtiyacını duydu. Yem, su, gübre, toprak, kimya ve mikrobiyolojik analizler yapabilen Özel Gıda Laboratuvarını 2008 yılında, Bandırma Ticaret Odasının ortaklığıyla hizmete açtık. Sanırım, bu ihtiyacı ziyadesiyle giderdik.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Sezgin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER