Bank Asya'nın önünde 'helâl' lokması döktürdüler

Bank Asya'nın önünde 'helâl' lokması döktürdüler

Banka Asya yönetiminin haksız ve hukuksuz şekilde gasp edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, bu sefer farklı eyleme imza attı. Belaların defi için harekete geçen vatandaşlar, bankanın İzmir'deki Yenişehir Şubesi'nin önünde "helâl" lokması döktürüp tavuklu pilav ve ayran dağıttı.

'BU GARİBAN İNSANLAR LOKMA DÖKTÜRÜYOR'

Ekonomiye katkı sağlamak için bankaya koştuklarını belirten Halil İbrahim Ceylan, "Bugün burada ekonomiyi çökertmek için değil, ekonomiyi yükseltmek, diriltmek için buradayız. Para çekmek için bu bankanın önüne gelmedik, para yatırmak için geldik. Kur'ân–ı Kerîm'de bir ayet var, 'Zerre kadar suç işleyen bunun cezasını görecektir. Zerre kadar iyilik yapan da bunun karşılığını görecektir.' inşallah. Bu insanlara, bu vatan evlatlarına niçin hainlik yaptıklarını ben bilemiyorum ama bunun karşılığını ilelebet göreceklerdir. 2023'e millete, insanlığa, insanlara hakaret ederek mi gireceğiz? Bunların adaleti bu mu? Bu insanlara niçin bu rezilliği yapıyorlar? Bunlar insanlara kötülük yaparak mı ahiretlerini kurtaracaklar? Ben onların haline acıyorum. İnsanlık olarak biz onlara yine de kötü gözle bakmıyoruz, nazar etmiyoruz. Cenab–ı Allah, onlara hikmetini, ilahisini göstersin, onlara hidayet versin diye dua ediyoruz. Başka söyleyeceğim bir şey yok. Bunlar kendilerine çekidüzen versinler. Allah, bunlara doğru yolu göstersin istiyoruz. Temennimiz budur. Memleketimizin ekonomisini batırmak değil, yükseltmek için biz buradayız, Allah'ın izni ve inayetiyle. Bak bu gariban insanlar, varını yoğunu getirdiler. Burada bankaya yatırmaya çalıştılar. Çocuklarının kumbaralarındaki paraları buraya getirdiler. Niçin? Memleketin kurtuluşu ve yükselişi için getirdiler. Burada yapılan bu lokma dökümü, pilav dağıtımı, gariban halkın yaptığı iyiliğin sonucuyla meydana getirildi ve halka dağıtıldı. Bu güzel insanların kurtuluşuna vesile olmak yerine bu insanları cezalandırmak nedendir acaba, ben merak ediyorum ve bunlara bunu soruyorum. Allah onların hepsini hidayet eylesin, onlara da doğru yolu göstersin inşallah." dedi.

'ŞU AN KAMÇILANIYORUZ, HİZMETİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ'

Yapılan bu zulümlerin, hizmet erlerini daha fazla birbirine yakınlaştırdığını söyleyen Ali Yeşil Irmak da, "Bediüzzaman Hazretleri diyor ki, 'Zaman gösterdi ki cennet ucuz değil, cehennem de lüzumsuz değil.' Yine Bediüzzaman Hazretleri diyor ki, 'İnsi ve cinni şeytanlar, terakki zembereğidir.' Şu halde kamçılanıyoruz, davamıza, hizmetimize sahip çıkıyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Bank Asya'nın önünde 'helâl' lokması döktürdüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER