Bankalara ait 2 milyon liranın çalınması

Bankalara ait 2 milyon liranın çalınması -Konyada kullandığı para nakil aracından 2 milyon lira çaldığı öne sürülen şoför ile arkadaşı tutuklandı -Zanlıların, beş çuvaldaki 8 bin liralık madeni parayı "ağırlık yapmasın" diye yolda att


KONYA (A.A) - Konyada kullandığı para nakil aracından 2 milyon lira çaldığı iddia edilen şoför ile arkadaşının, beş çuvaldaki 8 bin liralık madeni parayı "ağırlık yapmasın" diye yolda attıkları öğrenildi.
     Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğindeki işlemleri tamamlanan Hasan C. (30) ile Mehmet D. (27) adliyeye sevk edildi.
     Zanlılar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
     Bankalara ait 2 milyon liranın çalınmasıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Poliste yağma ve yaralama gibi 16 ayrı suçtan kaydı bulunduğu iddia edilen Mehmet Dnin, olaydan bir hafta önce de 7 milyon liranın bankalara naklini gerçekleştirdiği belirtildi.
    
     -8 bin lirayı "ağırlık yapmasın" diye atmışlar-
    
     Evindeki eşyalara borcundan dolayı icra gelince olayı gerçekleştirmeye karar verdiğini belirten Mehmet Dnin, çalıntı paralardan beş çuvaldaki 8 bin liralık madeni parayı "ağırlık yapmasın" diye yolda attıklarını söylediği iddia edildi.
     Mehmet Dnin, eşi, çocuğu ve Hasan C. ile birlikte Mersine giderek, cep telefonlarının sim kartlarını kırdıkları, 8 bin liraya 4 cep telefonu aldıkları öğrenildi.
     Ayrıca Mersinde kiraladıkları eve beyaz eşya ve mobilya alan Mehmet D. ile Hasan Cnin, olaydan 23 saat sonra karşılarında polisi görünce çok şaşırdıklarını, bu kadar kısa sürede yakalanmayı beklemediklerini söyledikleri bildirildi.
     Öte yandan Mehmet Dnin, kaçmadan önce eline geçen parayla borçlarını ödediği; zanlıların, paraları kaçtıkları aracın bagajında sakladıkları ifade edildi.
    
     -Olayın geçmişi-
    
     Konyada Mehmet Dnin, kullandığı para nakil aracından çaldığı 2 milyon lira ile iki gün önce ortadan kaybolduğu iddia edilmişti.
     Para nakil aracının terk edildiği Sille Parsana Mahallesi Yelda Sokak civarıyla kentin giriş çıkışlarındaki güvenlik kameralarını inceleyen polis, 75 ayrı evde yaşayan kişilerle görüşmüştü.
     Trafik Elektronik Denetleme Sisteminden (TEDES) Hasan C. ile Mehmet Dnin kaçış güzergahının belirlenmesi üzerine, üç ayrı kiralık araç değiştiren zanlılar Mersinde yakalanmıştı.
     Mersin polisi ile yapılan operasyonda ele geçirilen paradan 65 bin lirasının eksik olduğu bildirilmişti.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Bankalara ait 2 milyon liranın çalınması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER