Baraj kenarındaki köyün su sorunu çözüldü

Baraj kenarındaki köyün su sorunu çözüldü


MANİSA (A.A) - Manisada Gördes Barajı gölüne sadece 1 kilometre mesafede bulunmasına rağmen açılan yer altı sondaj kuyularından su çıkmadığı için 3 yıldır içme suyu sıkıntısı çeken Gölmarmara İlçesine bağlı Taşkuyucak köyünün bu sorunu, yeni açılan sondajda su bulunmasıyla çözüldü.
     Gölmarmara Kaymakamı Cafer Sarılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan 450 nüfuslu Taşkuyucak köyünde 3 yıldır devam eden içme suyu sorununun çözüme kavuştuğunu belirtti.
     Gördes Barajı gölüne 1 kilometre mesafe bulunan köyde içme suyu sıkıntısının çözümü için 3-4 defa sondaj çalışması yapıldığını ancak bir türlü su bulunamadığını ifade eden Sarılı şunları kaydetti:
     Geçtiğimiz ay açtığımız sondajda su çıktı. Böylece yıllardır su sorunu yaşayan köyümüz suya kavuşmuş oldu. Önceki yıllarda defalarca sondaj kuyusu açıldı. Ancak hiç birinde su çıkmadı. Nihayet en sonunda suya kavuştuk. Çok gariptir ki bu köyümüz, İzmire yılda 59 milyon metreküp içme suyu sağlayan Gördes Barajına yakın bir alanda kurulu bulunuyor. Bu bakımdan su içinde susuzluk çekmesi zaman zaman espri konusu da olmuştu. Ama artık Taşkuyucak köyüne uzun yıllar yetecek su var.
     Taşkuyucak köyü muhtarı Mehmet Şen ise göreve geldiği tarihten bu yana su sorununu çözmek için çaba sarf ettiğini dile getirdi. Şen, Muhtarlığım boyunca sürekli su sorunu ile uğraştım. Ancak sonunda suya kavuştuk. Su sorunumuzun çözümünde desteklerini esirgemeyen kaymakamımıza, İl Genel Meclis üyelerimize, Manisa İl Özel İdaresi çalışanlarına ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Baraj kenarındaki köyün su sorunu çözüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER