Barış Manço, annesinin memleketi Adanada anıldı

Barış Manço, annesinin memleketi Adanada anıldı -Kozan ilçesinde düzenlenen anma programına Mançonun oğlu Doğukan Manço da katıldı


ADANA (A.A) - Merhum sanatçı Barış Manço, doğumunun 70. yılında annesinin memleketi Kozan ilçesinde oğlu Doğukan Mançonun da katıldığı programla anıldı.
     Yusuf Baysal Anadolu Lisesi öğrencilerince Belediye Sinemasında düzenlenen etkinlikte, okulun 11. sınıf öğrencisi ve İl Öğrenci Meclisi temsilcisi Büşra Ören, Barış Manço anısına konuşma yaptı.
     Barış Manço şarkılarının seslendirildiği ve hayatının anlatıldığı sunumun ardından bir kız öğrencinin yaptığı Barış Mançonun taklidi ise beğeni topladı.
     Daha sonra Doğukan Manço ve programı hazırlayan öğrenciler sahnede, Barış Mançonun 70. doğum yıl dönümü için gitar şeklinde hazırlanan yaş pastayı kesti.
     Doğukan Manço, babasının ölüm yıl dönümlerinde değil doğum yıl dönümlerinde de anılmayı istediğini hatırlatarak, babaannesinin memleketinde olmaktan ve babasının anıldığı programa katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.
     Babasının yaptıklarıyla Türk tarihi için önemli isimlerden biri olduğuna inandığını belirten Manço, O sadece benim babam değildi. Bu salonu dolduran herkes için ayrı bir anlam ifade ediyordu. Barış Mançoyu insanlar gerçekten çok sevdi. Onu bir şarkıcı ve televizyon programcısı olduğu için değil, onu Türk kültürünün bir parçası olduğu için benimsedi. Çünkü Barış Manço, yıllar boyunca o imkansızlıklar içinde dünyayı Türkiyeye taşıdı, Türkiyeyi ve insanını da dışarda temsil etti diye konuştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ise merhum Mançonun bireysel yeteneklerini geliştirmiş, milli değerleri özümsemiş, küresel düzeyde rekabet eden kendini kanıtlamış ender insanlardan biri olduğunu ifade ederek öğrencilerin Mançoyu iyi bir model olarak alması dileğinde bulundu.
     Program sonunda Doğukan Mançoya, babaannesi Türk Sanat Müziği sanatçısı Rikkat Hanımın Kozandaki evinin fotoğrafı ile plaket hediye edildi.
     Etkinliğe, Belediye Başkanı Kazım Özgan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
     Doğukan Manço, programın ardından babaannesinin ilçede bir süre yaşamış olduğu evi ziyaret etti.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Ömer Yıldız
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Barış Manço, annesinin memleketi Adanada anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER