Bartına Fatihin heykeli dikildi

Bartına Fatihin heykeli dikildi -Bartında Fatih Sultan Mehmetin Amasrayı fethe giderken ordusunu konuşlandırdığı yere 3,5 metre uzunluğunda heykeli dikildi -Belediye Başkanı Cemal Akın: -Bu heykeli, geçmişimizi unutmama v


BARTIN (A.A) - Bartında Fatih Sultan Mehmetin 3,5 metre uzunluğunda ve 650 kilogram ağırlığında heykeli dikildi.
     Fatih Sultan Mehmetin Amasrayı fethe giderken ordusunu konuşlandırdığı Bartının Orduyeri Mahallesine, belediye tarafından yaptırılan 3,5 metre uzunluğunda ve 650 kilogram ağırlındaki Fatih Sultan Mehmet heykeli, vinç yardımıyla dikildi.
     Heykelin dikimini, vatandaşlar ilgiyle izledi.
     Belediye Başkanı Cemal Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin 18 mahallesinden biri olan Orduyerinin adını Fatih Sultan Mehmetin Amasra ilçesini fethe giderken ordusunu bu mevkide konuşlandırmasından aldığını belirtti.
     Aynı zamanda bu yılın Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinin doğumunun 580. yılı olduğunu hatırlatan Akın, şöyle konuştu:
     Göreve gelmemizin ardından mahallemize Fatih Sultan Mehmet Hanın heykelini diktirmeyi düşündük. Mahalle halkı ve muhtarıyla görüşme yaptık. Mahallemizin adına, Fatih Caddesine, kentimize, milletimize ve Türk devletine yakışır bir şekilde, Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinin bir abidesini buraya diktik. Bu heykeli, geçmişimizi unutmama ve geleceğimize yön verme adına, Türk milletinin ve devletinin gücünü haykırmak için diktik. Kent estetiğini ortaya çıkarırken, tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan objelerle şehrimizin muhtelif yerlerinde düzenlemelere devam edeceğiz
     Heykeli yapan firmanın sahibi Levent Sayit de eserin 3 aylık bir çalışma sonucu ortaya çıkarıldığını ifade etti.
     Mahalle sakinlerinden Rukiye Pehlivan da Fatih Sultan Mehmetin heykelinin dikilmesinin büyük bir onur olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Bartına Fatihin heykeli dikildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER