Bartında tarım ve hayvancılıkta bilgilendirme toplantısı

Bartında tarım ve hayvancılıkta bilgilendirme toplantısı


BARTIN (A.A) - Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bünyesinde bulunan kurumlarla beraber muhtarlara bilgilendirme toplantısı düzenledi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü binasında gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, yapılacak toplantılarda her türlü görüş ve katkılara açık olduklarını belirterek, ortaya çıkacak sorunlarda ortak bir düşünce ile hareket etmeleri gerektiğini söyledi.
     Sektördeki yerel sorunların, tarımsal faaliyet içindeki kuruluşların dayanışması olmadan aşılamayacağını belirten Bayram, şunları kaydetti:
     Vatandaşlarımıza Hayvancılık sektörü başta olmak üzere arıcılık faaliyetlerimizin geliştirilmesi, doğada kendiliğinden yetişen orman tali ürünlerimizin işlenip değerlendirilmesi ve yaban domuzu ile mücadeleye yönelik çalışmalarda elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Bizim yetki ve sorumluluklarımızı aşan kısımlarda ise Bakanlığa rapor sunuyoruz. Bugün ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Yıl içinde belirli aralıklarla bu toplantıları yapmaya devam edeceğiz. Toplantılarımızın şimdiden ilimiz gıda, tarım ve hayvancılık sektörüne hayırlar getirmesini dilerim.
     Soru cevap şeklinde devam eden toplantı, tarımsal desteklemeler ve Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan tarımsal krediler konularında yapılan sunumların ardından son buldu.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Bartında tarım ve hayvancılıkta bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER