Bartında telefonla yapılan dolandırıcılığa karşı uyarı

Bartında telefonla yapılan dolandırıcılığa karşı uyarı


BARTIN (A.A) - Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, vatandaşların telefonla yapılan para ve kontör dolandırıcılığına karşı tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.
     Altınok, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde ülke genelinde olduğu gibi kentte ikamet eden vatandaşların telefonla aranarak kendilerini kamu görevlisi, savcı, hakim, polis ya da asker gibi tanıtan dolandırıcılar tarafından mağdur edildiğini belirtti.
     Dolandırıcıların, telefonda aradığı kişiye inandırıcılık sağlamak amacıyla polis telsiz sesi dinleterek çeşitli senaryolarla para istediklerini anlatan Altınok, şunları kaydetti:
     Emniyet Genel Müdürlüğünce tüm cep telefonu abonelerine son olarak ağustos ayı içerisinde Hiçbir polis, savcı ve kamu görevlisi sizi arayarak para veya kontör talep etmez. Bu amaçla arandığınızda derhal telefonu kapatıp 155i arayın içerikli uyarı mesajı gönderilmesine ve basın aracılığıyla yapılan uyarılara rağmen vatandaşlarımızın mağdur oldukları görülmektedir. Vatandaşlarımızın bu tür bir olaya maruz kaldıkları takdirde herhangi bir para gönderme veya özel bilgilerini bu şahıslara vermeden 155i aramaları, en yakın polis merkezi veya ilgili kolluk kuvvetine bilgi vermeleri mağduriyetlerinin önlenmesine yardımcı olacaktır.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Bartında telefonla yapılan dolandırıcılığa karşı uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER