Bartın Yöresel El Sanatları Tasarım Projesi

Bartın Yöresel El Sanatları Tasarım Projesi yarışması ödül töreni


BARTIN (A.A) - Bartın Yöresel El Sanatları Tasarım Projesi yarışmasında dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi.
     Vali İsa Küçük, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, Bartın Kültür Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, TSO Kadın Girişimciler Kurulunun kent için büyük işler başardığını belirterek, uygulamaya geçirdikleri bütün projelerde alınlarının akıyla çıktıklarını söyledi.
     TSO Başkanı İsmail Toksöz de kadınların üretmesi ve katma değer yaratmalarının ülke için önemli olduğunu ifade ederek, gelecek nesilleri yetiştiren kadınların bilinçli ve kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olmasının öncelikleri olduğunu kaydetti.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun ise el sanatının, toplumun duygularını, sanatsal beğenilerini geleneksel hale dönüştürdüğünü ifade ederek, Bütün bu meslekler aslında ustalık ve el emeği ile oluşmuştur. Sadece bu meslekleri hatırlamak için değil, yeni nesilde bu mesleklere karşı azalan saygı ve sevgiyi de yaşatmak için el sanatlarımızı geliştirmek zorundayız diye konuştu.
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Bartın Yöresel El Sanatları Tasarım Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER