Bartın Gazeteciler Derneği Olağanüstü Genel Kurulu

Bartın Gazeteciler Derneği Olağanüstü Genel Kurulu -Dernek başkanlığına yeniden Güngör Yavuzaslan seçildi


BARTIN (A.A) - Bartın Gazeteciler Derneği Olağanüstü Genel Kurul toplantısında başkanlığa yeniden Güngör Yavuzaslan seçildi.
     Vali Yardımcısı Özgür Aydın Özmen, Kız Meslek Lisesi Konferans Salonundaki genel kurulda yaptığı konuşmada, yerel basına önem verdiklerini söyledi.
     Bazı insanların yanı sıra kurum ve kuruluşların basından çekindiğini dile getiren Özmen, şunları kaydetti:
     Ben her zaman basının özgür olmasından yanayım. Eleştiri dosta sunulan bir çiçektir. Basın eleştirmeli, bizler de yanlış yapıyorsak ona göre doğruları bulmalıyız. Ama bu eleştiriler sınırı aşmamalı, haksız yönde olmamalı. Ülkemizde nüfus oranına göre en fazla yerel gazeteye sahip 3 ilimiz var. Bartın, Batman ve Balıkesir... Bartında bu kadar fazla yerel gazete olması bu kentin zenginliğidir. Ayrıca, bu gazetelerdeki basın mensuplarının tamamının sigortalı olması da sevindiricidir.
     Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Gazeteciler Derneğini kuruluşundan bu yana yakından takip ettiğini belirterek, Belediye olarak her zaman basının yanındayız. Genel kurulunuzun hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, Allah her konuda birlik ve beraberlik nasip etsin diyorum dedi.
     Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan da olağanüstü genel kurul yapmalarındaki sebeplerden birinin günün şartlarına göre tüzük değişikliği olduğunu dile getirerek Bu saygın mesleği sadece gazetecilik yapanlar, ekmeğini bu meslekten yiyenler yapsın istiyoruz diye konuştu.
     Divan başkanlığını Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyıkın yaptığı ve tek listeyle gidilen genel kurulda, Yavuzaslan yeniden başkanlığa seçildi. Dernek yönetim kurulu da Selim Bostancı, Ayhan Acar, Halil Tekin ve Hasan Camcıdan oluştu.
     Genel kurula Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Alaattin Karsavuran, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti yöneticileri ile gazeteciler katıldı.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı/Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Bartın Gazeteciler Derneği Olağanüstü Genel Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER