Bartın Irmağındaki kirlilik

Bartın Irmağındaki kirlilik -Belediye Başkan Yardımcısı Çetin: Kirliliğin organize sanayi bölgesindeki bir fabrikadan geldiğini düşünüyoruz


BARTIN (A.A) - Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, Bartın Irmağındaki kirliliğe organize sanayi bölgesindeki bir fabrikanın neden olduğunu düşündüklerini söyledi.
     Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bartında bir bölümü kent merkezinden geçen ırmağı ikinci kez siyah renge dönüşmesine üzüldüklerini ifade etti.
     Yaklaşık 3 ay önce ırmağa bir tekstil fabrikası tarafından kimyasal madde bırakıldığını tespit ettiklerini ve bunun üzerine söz konusu fabrikayı ziyaret ederek arıtma tesisi yapmasını sağladıklarını belirten Çetin, şöyle konuştu:
     Bugünkü kirliliğin sebebi o fabrika değildir. Ama yine bu kirliliğin organize sanayi bölgesindeki başka bir fabrikadan geldiğini düşünüyoruz. Biz Bartın ırmağını turizme kazandırmak için bir çok çalışma yaparken bu çevre katliamını hak etmiyoruz. Bartın ırmağı meşhur bir ırmaktır. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama buna yetkililerin artık dur demesi gerekiyor. Bu kirliliğe sebep olan fabrikalar yatırımlarını yapsınlar ama arıtma tesislerini de faaliyete geçirsinler. Bartına hizmet verirken diğer taraftan da zarar vermesinler.
     Bu arada Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri de kirliliğin ardından ırmağın bazı bölgelerinde incelemelerde bulundu.
     (SB-FER-SÖ-SFD)
<< Önceki Haber Bartın Irmağındaki kirlilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER