Bartın TSO Başkanı Toksöz:

Bartın TSO Başkanı Toksöz: -BAKKAnın mali destek programı ile KOBİlere 250 bin lira, küçük ölçekli işletmelere 750 bin liraya kadar destek verilecek


BARTIN (A.A) - Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) İsmail Toksöz, Batı Karadeniz Kalınma Ajansı (BAKKA) 2013 Yılı Mali Destek Programı ve Teknik Destekler kapsamında KOBİlere 250 bin lira, küçük ölçekli işletmelere 750 bin liraya kadar destek verileceğini bildirdi.
     Toksöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak, Karabük, Bartın illerinde girişimciliğin ve yenilikçiliğin desteklenerek sektörel çeşitliliğin sağlanmasına, sürdürülebilir sosyal kalkınmaya katkıda bulunulmasını amaçlayan 8 milyon 500 bin lira bütçeli KOBİ Mali Destek Programı ile Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı Proje Teklif Çağrısı ilanının yayınladığını belirtti.
     KOBİ Mali Destek Programı kapsamında tarafından 4 milyon lira, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında da 4,5 milyon lira kaynak ayrıldığını ifade eden Toksöz, şöyle konuştu:
     Mali destek programı kapsamında KOBİler, 50 bin lira ile 250 bin lira arasında destek talep edilebilecekler. Hazırlanacak projelerin uygulama süresi 6 aydan kısa, 9 aydan uzun olmaması gerekiyor. Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına ise 4,5 milyon lira kaynak aktarıldı. Bu programa, kamu kurum ve kuruluşları, il özel idareleri, belediyeler, 5355 sayılı mahalli idare birlikleri kanunu çerçevesinde kurulmuş mahalli idare birlikleri, köylere hizmet götürme birlikleri ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi siteleri başvuru yapabilecek. Bu programda da başvuru sahipleri 250 bin lira ile 750 bin lira arasında destek talep edebilecekler.
     Toksöz, proje başvuruların son teslim tarihinin KOBİ Mali Destek Programı için 4 Şubat, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı için ise 25 Şubat olduğunu anımsattı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Bartın TSO Başkanı Toksöz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER