Başbakan Erdoğan için Bahreynde pastalı doğum

Başbakan Erdoğan için Bahreynde pastalı doğum günü kutlaması -Manamada gerçekleştirilen 2013 Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonu lansmanı gala yemeği, sürpriz bir kutlamaya sahne oldu -Bursalı bir işletmecinin hazırladığı, üzerine Başb


BURSA (A.A) - Bursanın Arap ülkeleri için 2013 turizm ana destinasyonu seçilmesi kapsamında, Bahreynin başkenti Manamada düzenlenen destinasyon lansmanı gala yemeği, sürpriz bir kutlamaya sahne oldu.
     Bursalı bir işletmeci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 26 Şubat olan doğum gününü kutlamak için hazırladığı pastayı gala yemeğine getirdi. Üzerinde Erdoğanın fotoğrafı ve Arap Ligi üyesi 21 ülkenin bayraklarının bulunduğu doğum günü pastasını, Bursa Valisi Şahabettin Harput ile Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahad el-Fehaid birlikte kesti.
     2013 Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonu lansmanı, Bursa Tanıtım Günleri teması ve Bahreynde Bursa Günleri adıyla Manamada gerçekleştirildi. Pazartesi günü City Center Alışveriş Merkezinde stantların kurulması ve açılış töreninin düzenlenmesinin ardından salı günü turizm, gayrimenkul, sanayi, eğitim, medya sektör buluşmaları yapıldı. Lansman, The Diplomat Radisson Blu Oteldeki gala yemeği ile son buldu.
     Gala yemeği, sürpriz bir kutlamaya sahne oldu. Haziran 2012de 2 bin 23 metrelik kol böreği yaparak Guinnes Rekorlar Kitabına giren börek firmasının sahibi Bursalı işletmeci Hasan Acar, Başbakan Erdoğanın 26 Şubat olan doğum gününü kutlamak için iki günlük uğraş sonucu hazırladığı pastayı gala yemeğine getirdi.
     Üzerine Erdoğanın fotoğrafı ve Arap Ligi üyesi 21 ülkenin bayraklarının işlendiği doğum günü pastası, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Fehaid birlikte kesti.
    
     -Bursa ve Bahreyn, iki B birleşiyor-
    
     Harput, gala yemeğindeki konuşmasında, 25 Şubat Pazartesi günü 21 Arap ülkesinin turizm bakanının Bahreynde bir araya geldiğini belirterek, Bugün anlamlı bir tevafuk; Bursa ve Bahreyn, iki B birleşiyor. 2013 yılı için Bahreynin başkenti Manama, Arap turizm başkenti; Bursa ise Arap turizm ana destinasyonu ilan edilmiştir. Böyle bir güzelliği paylaşmaktan da ayrıca büyük mutluluk duyuyoruz dedi.
     Başbakan Erdoğanın, 22 Nisan 2012de Bursada gerçekleştirilen Türk-Arap Turizm Buluşmasındaki (ATCEX 2012) mesajlarına dikkati çeken Harput, Başbakanımızın yaptığı tarihi konuşma Arap kardeşlerimizle köklü ilişkiler için önemli bir temel olmuştur ifadesini kullandı.
     Harput, kendisini dinleyenlere, Başbakan Erdoğanın selam ve sevgi dileklerini iletti.
     Kentin tarihi, kültürel, coğrafi ve turistik değerlerine vurgu yapan Harput, Arap ülkelerinin vatandaşlarını, Osmanlıya başkentlik yapmış Bursanın bu güzelliklerini görmeye davet ettiğini belirtti.
     Vali Harput, yabancılara mülk satışını düzenleyen yasanın, turizme yapacağı katkıya da işaret etti.
     Arap Turizm Örgütü Genel Sekreteri Seyyid el-Hadrami ise Türkiye ile Arap aleminin ilişkisinin köklü temelleri olduğuna işaret ederek, Türk-Arap işbirliği yeni değildir. Sizin mesajınız bütün Arap ülkelerine iletilecek. Bursa, Arap ülkelerinin turizm merkezi olacak dedi.
     Gecede, Karagöz-Hacivat gösterisi, kılıç kalkan gösterisi, halk oyunları ile Bursa Olgunlaşma Enstitüsünün defilesi ilgi gördü.
     Gala yemeğine, Bahreynli bazı devlet adamlarının yanı sıra Türkiyenin Manama Büyükelçisi Ahmet Ülker, Büyükelçilik Ticaret Müşaviri Mehmet Akif Gök, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, turizmciler ve işadamları katıldı.
    
     Muhabir: Kamuran Akkuş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan için Bahreynde pastalı doğum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER