Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisada

Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisada -Elimizden gelen, bildiğimiz ne varsa terörle mücadele için çalışıyoruz. Bu konuda sadece hükümetimiz değil siyasi partilerin hepsi, bir milli mesele olduğu için terörle mücadelede elinden gelen


MANİSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Elimizden gelen, bildiğimiz ne varsa terörle mücadele için çalışıyoruz. Bu konuda sadece hükümetimiz değil, siyasi partilerin hepsi, bir milli mesele olduğu için terörle mücadelede elinden gelen katkıyı yapmaya gayret ediyor dedi.
     İftar programlarına katılmak üzere memleketi Manisada bulunan Arınç, Manisa Devlet Hastanesinde tedavi gören akrabası Muammer Tayı ziyaret ettikten sonra doğduğu köy olan Büyüksümbüller Köyüne geçti.
     Burada akraba ziyaretlerinde bulunarak yakınlarıyla bir süre sohbet eden Arınç, Köy Muhtarı Hasan Ali Dirikten köydeki yatırımlarla ilgili bilgi aldı.
     Arınç, daha sonra Valilik koordinasyonunda Yuntdağlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür ve Turizm Derneği tarafından Ortaköy Piknik Alanında düzenlenen iftar programına katıldı.
     Yöredeki 61 köyden vatandaşın katılımıyla düzenlenen iftar sonrası konuşan Arınç, Ramazan ayının artık elveda denebilecek günlerine yaklaşıldığını belirterek, Ramazanın bereket, rahmet ve gufran ayı olduğunu, tüm Müslümanların da bu ayı ayrı bir heyecanla karşıladığını söyledi.
     Arınc, tüm dünyada İslam aleminin 2 milyar nüfusa ulaştığını ancak bu gün en yakındaki Suriyeden en uzaktaki Burma Müslümanlarına kadar pek çok yerde acı, ızdırap, şiddet ve silahın bulunduğunu dile getirerek, İslam dünyasındaki ihtilaf, kavga, çatışma ve kan dökmelerin sona ermesini dilediklerini kaydetti.
    
     -Bildiğimiz ne varsa terörle mücadele için çalışıyoruz-
    
     Türkiyede de her şey çok iyi gidiyorken terör belasının her gün canları yakmaya devam ettiğini anlatan Arınç, şöyle konuştu:
     Bugün de maalesef yine Hakkaride 6 askerimiz ve 2 geçici köy korucusu olmak üzere 8 kardeşimiz rahmetli oldu. Sahur vakti bir karakolumuza kahpece saldırdılar, çatışma çıktı ve hainler arkalarında elbette 15e yakın ölü de bırakarak bizim de 8 canımızı yaktılar. Dün de bu oldu, bugün de oldu, dileriz yarın olmaz. Elimizden gelen, bildiğimiz ne varsa terörle mücadele için çalışıyoruz. Bu konuda sadece hükümetimiz değil, siyasi partilerin hepsi, bir milli mesele olduğu için terörle mücadelede elinden gelen katkıyı yapmaya gayret ediyor.
     Fitne, 30 yıla yaklaştı. Bir ara bazı sebeplerle sinmişlerdi ama yine şimdi can havliyle saldırılarına devam ediyor. Şehitlerimiz dün ilk değildi, bugün de son olmadı. Dileriz ki bundan sonra bu felaketi bir an evvel bitirmek nasip olur. Artık annelerin gözyaşı dökmediği, milletimizin ağlamadığı, gencecik filizlerimizin toprağa düşmediği, huzurlu, güvenli bir Türkiyeye hep beraber kavuşuruz.
     Arınc, memlekette birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu dile getirerek, Ülkemizin kalkınması, huzur içinde yaşamak için, refah şartlarını daha da güçlendirmek için, insanımızın iş bulabilmesi, ailelerin huzur içinde yaşayabilmesi, daha nitelikli bir eğitim alabilmesi için her bakımdan güçlü bir Türkiyeyi biz arzu ediyoruz. Bu yolda bize düşen daha çok çalışmaktır, çalışmalarımızı sonuçlandırmaktır şeklinde konuştu
     Arınç, 1 milyon 350 bin nüfusuyla ülkenin en büyük kentlerinden biri olan Manisanın ilgili yasanın çıkmasıyla büyükşehir statüsüne kavuşacağını, belirterek, bunun yöre halkına yeni imkanlar getireceğini ifade etti.
     İftar programına Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Ak Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP milletvekili Özgür Özel ile Arınçın eşi Münevver Arınç ve ağabeyi Ümit Doğay Arınç da katıldı.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER