Başbakan Yardımcısı Arınç Muğlada (1)

Başbakan Yardımcısı Arınç Muğlada (1) -Arınç: -Yaşadığımız çağın en önemli sermayesi bilgidir. Bütün milletlerin kaderini bilgi belirlediği gibi, geleceğe damgasını vuracaklar da bilgiyi elinde bulunduranlar olacaktır


MUĞLA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yaşadığımız çağın en önemli sermayesi bilgidir. Bütün milletlerin kaderini bilgi belirlediği gibi, geleceğe damgasını vuracaklar da bilgiyi elinde bulunduranlar olacaktır dedi.
     Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin 2012-2013 akademik yılı açılış törenine katılan Bülent Arınç, üniversite öğrencilerinden oluşan orkestra ve koronun klasik müzik konserini dinledi. Arınç, konserin ardından yaptığı konuşmada, üniversitelerin ana malzemesinin öğretim üyeleri ve öğrenciler olduğunu söyledi.
     Dünyanın önemli turizm merkezlerinden Muğlanın gelişiminde üniversitenin önemli bir rolü olduğunu belirten Arınç, Muğlanın kalkınmasında üniversitenin üreteceği bilgi ve birikim hayati önem taşıyor. Bu bilgi ve misyonla cennet parçamız Muğla daha da ileriye taşınacaktır. Muğlanın doğal güzellikleri bakımından dünyada boy ölçüşemeyeceği bir şehir yoktur. Ancak bu doğal zenginliği sizler şekillendirecek ve rekabette farklı bir konuma götüreceksiniz dedi.
     Bir ülkenin kalkınmasında ve ilerlemesinde eğitimin payının büyük olduğunu vurgulayan Arınç, özellikle üniversitelerin, yüklendikleri misyon gereği, bu konuda son derece önemli olduğunu bildirdi.
     Üniversitelerin medeniyet yarışında ülkelerin itici gücü ve vazgeçilmez kurumlarının başında geldiğine dikkati çeken Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Üniversiteler ülkelerin kaderine yön veren iki zenginlik olan, bilgi ve gençliğin buluştuğu yerlerdir. Yaşadığımız çağın en önemli sermayesi bilgidir. Bütün milletlerin kaderini bilgi belirlediği gibi, geleceğe damgasını vuracaklar da bilgiyi elinde bulunduranlar olacaktır. Bilginin üretildiği yerler ise öğrencilerin olduğu eğitim yuvalarıdır. Bunun için anaokulundan üniversiteye kadar eğitimin her kademesine yatırım yapıyoruz.
     Türkiyenin bir değer zenginliğinin ise gençler olduğunu anlatan Arınç, genç nüfusun üreten, icat eden, keşfeden ve zenginleştiren bir unsur olduğunu söyledi.
    
     -Gençlerimizin varlığıyla iftihar ediyoruz-
    
     Gençlerin bulunduğu bir yerde enerji ve dinamizm olduğuna dikkati çeken Başbakan Yardımcısı Arınç, Ülkemiz, kendisini geliştiren ve tuttuğunu kopartacak gençlere sahip. Bugün yanı başımızdaki Avrupa ülkeleri her geçen gün yaşlanırken, adeta hayat damarları kururken, biz gençlerimizin varlığıyla iftihar ediyoruz. Artık ülkelerin kalkınması için ürettikleri bilgi ve teknoloji yeterli olmuyor. Yaşlanan dünyanın başarı iksirini siz gençlerin varlığı oluşturuyor dedi.
     Arınç, bu genç nüfusun ülkenin kalkınması ve eğitimine katkı sunabilmesi için nitelikli bir eğitim almaya ihtiyacı olduğuna işaret etti.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Levent Kişi / Güç Gönel
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç Muğlada (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER