Başbakan Yardımcısı Babacan ve Sağlık Bakanı

Başbakan Yardımcısı Babacan ve Sağlık Bakanı Akdağ Karsta -Babacan, Kars Kalesi ve Fethiye Camisini gezdi -Sağlık Bakanı Akdağ: -Kanunlar, üniversite hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı hastanelerinin ortak çalışmasına müsaade ediyor


KARS (A.A) - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Karsta çeşitli incelemelerde bulundu.
     Karsta çeşitli temaslarda bulunan Babacan, eşi Zeynep Babacan ile Kars Kalesini gezerek, Karsı buradan bir süre izledi. Babacana, Vali Ahmet Kara kent hakkında bilgi verdi. Daha sonra Fethiye Camisini gezen Babacanın bu ziyareti basına kapalı gerçekleşti.
     Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezini ziyaret etti. Akdağ, Başhekim Yrd. Doç. Dr. Miktat Kayadan hastane hakkında bilgi aldıktan sonra burada yatan hastalarla görüştü.
     Bakan Akdağ, daha sonra KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Sağlık Müdürü Hasan Tuncer ve hastane başhekimi Kaya ile basına kapalı olarak sağlık değerlendirme toplantısı yaptı. Akdağ, toplantının ardından yaptığı açıklamada, kanunların, üniversite hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı hastanelerinin ortak çalışmasına müsaade ettiğini söyledi.
     Bakan Akdağ, şunları kaydetti.
     Karstaki yapı, ortak çalışmanın yapılabileceğini gösterdi bana. Üniversite rektörlüğü, sağlık il müdürümüz ve başhekimimiz birlikte oturup, ortak bir şekilde daha iyi nasıl hizmet verebileceklerini görüşecekler. Bir örnek vereyim, 5 kardiyoloji uzmanı üniversitede, 3 tane de devlet hastanemizde var. Şimdi üniversite hastanemiz burada kalp anjiyosu işlemine başlayacak. Hazırlıklarını aşağı yukarı tamamlamışlar. Bu işin tam anlamıyla yapılması, 365 gün yapılması lazım. Arkadaşlarımız şimdi oturacaklar kendi aralarında bir protokol taslağı oluşturacaklar. Biz de Sağlık Bakanlığı olarak onlara destek vereceğiz. Birlikte ve ortak çalışmak vatandaşın lehine olan bir şey. Herkesin yine kendi hastanesi, sistemi var.
     Kars ziyaretlerini tamamlayan Babacan ve Akdağ, Kars Havaalanından Vali Ahmet Kara ile öteki yetkililer tarafından uğurlandı.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ercüment Daşdelen / Emine Konuk
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Babacan ve Sağlık Bakanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER