Başbakan Yardımcısı Bozdağ Yozgatta:

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Yozgatta: Sadece Yozgatın değil, tüm Türkiyenin sularını milletin hizmetine sunmak için adımları biz attık, atıyoruz


YOZGAT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sadece Yozgatın değil, tüm Türkiyenin sularını milletin hizmetine sunmak için adımları biz attık, atıyoruz dedi.
     Bozdağ, Yerköy ilçesine bağlı Çakırhacı köyünde düzenlenen 4. Hacet Bayramında yaptığı konuşmada, Yerköyün, Türkiyenin tarım ambarlarından biri olduğunu söyledi.
     Yozgatta su kaynaklarının az bulunduğuna dikkati çeken Bozdağ, Bu kaynakları verimli kullanma noktasında hepimizin üzerine büyük görevler düşüyor. Hükümet olarak bizim üzerimize daha büyük bir görev düşüyor. 2002 yılından bu yana Yozgatın ve Türkiyenin emaneti, bizim boynumuzda. Biz bu emaneti layıkıyla taşımak zorundayız diye konuştu.
     Yüzlerce barajı Türk çiftçisinin hizmetine sunduklarını ifade eden Bozdağ, şunları belirtti:
     Yozgatın ve Türkiyenin her yerinde boşa akan suları, insanımızın faydasına sunmak için önemli çabalar ortaya koyduk. Yozgat özeline baktığımızda bu konuda ciddi adımlar attık, atıyoruz. Bundan sonra da atacağız. Çekerek ilçemizde Süreyya Bey Barajı tamamlandı sayılır, bağlantı çalışmaları devam ediyor. Yozgat merkezde Musabeyli Barajının temeli atıldı. Musabeyli Barajı tamamlandığında hem Yerköyün hem Yozgatın içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Öte yandan da Yozgat merkez ile Yerköyün bazı arazilerini sulama imkanı bulacağız. Gelingüllü Barajının yapımı devam ediyor. Yani suyu tarla ile buluşturma projeleri devam ediyor. Önümüzdeki süreç içerisinde sulama alanlarında birçok adımlar atacağız. Çok net söylüyorum, Yozgatta bir tek damla boşa akan su bırakmayacağız. Bütün sularımızı milletimizin, insanımızın faydasına olacak bir şekilde kullanacağız.
    
     -Bin gölün gölete çevrilmesi projesi-
    
     Hükümetin aldığı kararla Türkiyede bin gölün gölete çevrilmesi projesini hayata geçireceklerini belirten Bozdağ, şunları kaydetti:
     Bu çerçevede Yozgatta da gölet olabilecek bütün yerleri 2015 yılına kadar gölete dönüştürüp, çiftçimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz. Bunların bir kısmının ihalesi bu yıl yapılacak. Diğerleri de peyderpey yapılmak suretiyle insanımızın hizmetine sunacağız. Yozgatta baraj yapılabilecek ne kadar su varsa baraja dönüştürülmesi kararı aldık. Bu kapsamda bu yıl Boğazlıyan ilçemizde Oğulcuk Barajının temelini atıyoruz. Önümüzdeki yıl Yerköyde İnandık Barajının ihalesini yapacağız. Yıllardır bunun türküsünü çağırdılar, istismarını yaptılar, her yerde konuştular. O işi yapmakta bize nasip oldu. Çünkü Yozgatın bütün işlerini yapmak bize nasip oldu. Biz 2002den beri iktidarız. Sadece Yozgatın değil, tüm Türkiyenin sularını milletin hizmetine sunmak için adımları biz attık, atıyoruz. Akdağmadenindeki Bahçecik Barajının 2013 yılı sonunda ihalesini yapmak için adımlar atıyoruz. Bunlarla ilgili süreçler hızlandırıldı. Sayın Başbakanımızın talimatı ile hızlandı. Bittiğini de herkes görecektir. Öte yandan Sorgunda Yenice Barajı diye bildiğimiz barajı orada hayata geçireceğiz.
     Barajların tamamlanmasıyla Yozgatta sulanabilir arazilerin miktarının daha da artacağını ifade eden Bozdağ, vatandaşın arazisinin kıymetleneceğini, daha bereketli ürün alacağını ve kazancının artacağını anlattı.
     Bozdağ, iktidar olarak söz vermeye değil, icraat yapmaya geldikleri vurgulayarak, Yıllar yılı konuşulup duran binlerce işimiz var. Bunun acısını hep yüreğimizde yaşadık. Şu söylediklerim, eğer yapılma kararı alınmasaydı, bunları ben sizinle paylaşmazdım. Bunlar bir söz değil, yapılma kararı alınmış ve yapılma sürecine girilmiş adımlardır diye konuştu.
     Bozdağın konuşmasının ardından köy meydanında namaz kılındı. Namaz bitiminde yağmurun başlaması nedeniyle daha önce planlanan yağmur duası yerine şükür duası yapıldı.
     Bozdağ, alandaki çadıra geçerken, Yağmur rahmettir, yağmur berekettir. İnşallah buradaki insanların duası kabul oldu dedi.
     Etkinliğe katılanlara pilav ikram edildi.
     (ÖG-MUS-İU)
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ Yozgatta: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER