Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (2)

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (2) -"Terör örgütü mensuplarının, teröristlerin Türkiye topraklarını terk ediyor olması, Türkiye topraklarının dışına çıkması oldukça olumlu bir adımdır" -"Terör örgütünün silahları susturmak noktasına gelmi


DENİZLİ (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Terör örgütü mensuplarının, teröristlerin Türkiye topraklarını terk ediyor olması, Türkiye topraklarının dışına çıkması oldukça olumlu bir adımdır" dedi.
     Bozdağ, Denizli Valisi Abdülkadir Demiri ziyaretinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Terörün bitirilme, kanın durdurulma ve silahların bıraktırılma sürecinin Türkiyede şiddetin ve terörün olmadığı bir iklimi ve ortamı yaratma süreci olduğunu vurgulayan Bozdağ, bu konuda somut neticelere bakılması gerektiğini söyledi.
     Süreç içerisinde kaçırılan bazı kamu görevlilerinin ailelerine kavuşma imkanı bulduğunu hatırlatan Bozdağ, "Bu Türkiyemiz için iyi oldu, aileler için, kaçırılan insanlarımız için iyi oldu. Terör örgütünün silahları susturmak noktasına gelmiş olması ve Türkiyede sürecin başladığı günden bu yana yaklaşık 4 aydır bir asker veya polisimizden veya kamu görevlilerimizden terör saldırıları nedeniyle herhangi şehidimizin olmaması gayet olumlu bir neticedir, ona bakmak lazım. Terör örgütü mensuplarının, teröristlerin Türkiye topraklarını terk ediyor olması, Türkiye topraklarının dışına çıkması oldukça olumlu bir adımdır" diye konuştu.
    
     -"Yalan ve iftira üzerine dayalı yaklaşımlar"-
    
     Sürece karşı olanlar ve bazı siyasi partilerin bir takım değerlendirmeler yaptığını ve bunları "hükümetin projesi" gibi millete takdim ettiğini belirten Bekir Bozdağ, muhalefet partilerinin bu anlamdaki değerlendirme ve söylemlerini tamamıyla yalan ve iftira üzerine dayalı yaklaşımlar olarak nitelendirdi.
     "Onların söyledikleri sadece kendi görüşleridir. Hükümetimizin görüşleri ve yaklaşımı değildir. Bizim görüşlerimiz, yaklaşımlarımız bizim söylediklerimizdir, yaptıklarımızdır. Onun dışında MHPnin veya CHPnin yaptığı değerlendirmeler kendilerine ait değerlendirmelerdir" diyen Bozdağ, AK Partinin fikri veya görüşüymüş gibi sundukları şeyleri tamamıyla kurguladıklarını iftiralardan ibaret olduğunu dile getirdi.
     Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şöyle devam etti:
     "12 Eylül 2010 halk oylaması yapılırken. Biz, 15. madde yürürlükten kalkıyor, darbe yapanlar yargılanacak diyoruz. CHP ve MHPnin sayın genel başkanları AK Parti sizi aldatıyor, 12 Eylül askeri darbesini yapanlar yargılanmaz, yargılanamazlar, bunlar size yalan söylüyorlar sakın kanmayın ha diye meydan meydan geziyorlar. Halkımız evet dedi yüzde 58 ile oldu. Ne oldu. Şu anda Kenan Paşa ve arkadaşları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı mı başlattı, iddianame düzenledi mi düzenledi, mahkeme iddianameyi kabul edip yargılamaya başladı mı başladı. Peki söylüyorum kim söylemiş millete yalanı. Şimdi çıkıp özür dilemeleri lazım. Ama hiç bu konuların üzerinde durmuyorlar. Şimdi de benzer yalanları, iftiraları söylüyorlar.
     Buradan soruyorum. Bugüne kadar çözüm sürecinin Türkiye gündemine geldiği günden bu yana gerek MHPnin gerek CHPnin gerekse bu sürece karşı olan kesimlerin söylediklerinden bir tanesinin ima yollu dahi gerçekleştiğini hiç kimse söyleyebilir mi- Yok şöyle olacak, böyle olacak Yalan ve iftira üzerine cek cak edebiyatı yapıyorlar. Sürecin selameti bakımından, milletimizin bize dönük muhalefetin iftiralarına değil bizim söylediklerimizi ve yaptıklarımızı değerlendirerek karar vermesinin son derece önemli olduğunu düşünüyorum."
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER