Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Konya Valisi Doğan: "Engellilerimizin şehirden olabildiğince yararlanabilmesi için çalışmaktayız"


KONYA (A.A) - Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, EngellileriN şehirden olabildiğince yararlanabilmesi için çalıştıklarını bildirdi.
     Doğan, Kültürparkta Engeliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde yaptığı konuşmada, toplum içinde engellilere yönelik farkındalık oluşturma amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Engellilerin eğitimde fırsat eşitliği, kentsel yapılanmadan yararlanabilme ve istihdam konusunda fırsat eşitliği gibi ihtiyaçlarının olduğunu belirten Doğan, bu konuda Konya ve Türkiyenin diğer illerinde son birkaç yıldır önemli gelişmelerin yaşandığını ifade etti.
     Konyanın engel guruplarına yönelik gerçekleştirilen iyileştirmelerde en iyi iller arasında olduğunu anlatan Doğan, "Engellilerimizin şehirden olabildiğince yararlanabilmesi için çalışmaktayız. Bu alanda şehir mobilyalarının engellilerin kullanımına uygun hale sunulması gerekir. Konya, kamu hizmetlerine yönelik hizmette de iyi iller arasında yer alıyor. TBMMde çıkarılan kanunlar ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından farklı engel guruplarına iş fırsatı eşitliği sunulmaya başlandı" diye konuştu.
     Programda, engelli öğrenciler, şiir sunumu, halk oyunları ve sema gösterisinde bulundu.
     Programa, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğanın eşi Hatice Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, öğrenci ve veliler katıldı.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER