Başbakan Yardımcısı Bozdağ:

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: "Onlarca insanımızın şehit olduğu, pek çok insanımızın yaralandığı bir hadisenin üzerinden siyaset üretmek etik, ahlaki ve Türkiyenin yararına bir durum değildir" -"Suriye Enformasyon Bakanı Sayın Başbakanı


İZMİR (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Onlarca insanımızın şehit olduğu, pek çok insanımızın yaralandığı bir hadisenin üzerinden siyaset üretmek etik ve Türkiyenin yararına bir durum değildir" dedi.
     Bozdağ, Swissotel Grand Efesin çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Muhalefetin Reyhanlıdaki patlamaya ilişkin muhalefetin eleştirilerini değerlendiren Bozdağ, "Öncelikle Reyhanlıda meydana gelen patlamalarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza insanlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına, milletimize baş sağlığı diliyorum. Devletimizin imkan ve kabiliyetleri seferber edilmiş durumdadır. Onlarca insanımızın şehit olduğu pek çok insanımızın yaralandığı bir hadisenin üzerinden siyaset üretmek etik, ahlaki ve Türkiyenin yararına bir durum değildir. Maalesef bu da Türkiyenin bir gerçeğidir. Türkiyede siyasi partilerimiz, acı olsun, herhangi bir olayı hükümete saldırı için vesile kabul ediyor. Keşke böyle bir tavır yerine, daha sorumlu bir tavır sergilemiş olsalardı."
     Suriye Enformasyon Bakanı Umran ez-Zubinin açıklamaları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın istifa etmesi gerektiği yönündeki sözlerine ilişkin yöneltilen soru üzerine Bekir Bozdağ, şöyle konuştu:
     "Suriye Enformasyon Bakanı, sayın Başbakanımızın ne yapacağına karar verme hak ve yetkisine sahip değildir. Böyle bir söz söylemek, ona düşmez, onun haddine değildir. Ama Türkiyede olan hadisenin arkasında kimler var, kiminle irtibatlı, buna dair bütün bilgiler, belgeler gerekli çalışmalardan sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır. Ondan sonra hadisenin arkası herkes tarafından görülmüş olacaktır. Başbakan yardımcısı ve ilgili bakanlarımızın açıklamaları var. Elde edilen bulgulara dair değerlendirmeleri var. Önümüzdeki zaman içinde kamuoyu ile paylaşılacaktır."
     Bozdağ, daha sonra İzmir İl Müftüsü Prof.Dr. Ramazan Musluyu makamında ziyaret etti, ardından Romanlar Gençlik Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin açılışını yaptı.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz - Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER