Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü

Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Canbey: -Tekirdağ her yönüyle gelişiyor ve büyükşehir oldu. Böyle bir şehirde basın olarak da güçlü olmak zorundayız


TEKİRDAĞ (A.A) - Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Mustafa Canbey, Tekirdağın her yönüyle geliştiğini ve büyükşehir olduğunu belirterek, Böyle bir şehirde basın olarak da güçlü olmak zorundayız dedi.
     Canbey, Tekirdağ Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğünün kuruluşunun 1. yılında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
     Uyum sürecinin bugün itibariyle sona erdiğini belirten Canbey, Tekirdağ, her yönüyle gelişiyor ve büyükşehir oldu. Yeni yatırımlar var. Bu anlamda da önü açık bir şehir. Böyle bir şehirde basın olarak da güçlü olmak zorundayız dedi.
     Gazetecilerin, bu gelişime ve dönüşüme ayak uydurması, daha nitelikli, derinlikli ve özgür gazeteler yaparak şehrin sesini yükseltmesi gerektiğini dile getiren Canbey, Trakyanın incisi olan Tekirdağı geleceğe taşırken, bizler de elimizi taşın altına koymalıyız ifadelerini kullandı.
     Basının önemli bir kamu görevini yerine getirdiğini belirten Canbey, bu anlamda, bütün gazetelere önemli sorumluluklar düştüğünü, doğru ve tarafsız haberciliği önemseyen, özel hayata saygı gösteren ve şantaj haberciliğinden uzak duran bir anlayışın oturtulması gerektiğini söyledi.
     Tekirdağın yarım asrı aşan bir süredir gazetesi olduğunu anlatan Canbey, örnek bir gazetecilik anlayışıyla hareket edilmesi gerektiğini, gazetecilerin birlik ve beraberliği önemsemek, el ele ve sırt sırta vermek durumunda olduğunu kaydetti.
     Canbey, Basın İlan Kurumu olarak çok sesli, güçlü ve özgür bir basın oluşması için katkı sunmaya çalıştıklarını belirterek, Tekirdağda göreve başladıklarından bu yana iyi niyetli bir şekilde gazetelerle karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunduklarını aktardı.
     Gazetelere, sorumluluklarını ve yükümlülüklerini hatırlatmaya gayret ettiklerini belirten Canbey, Gazetelerimiz, artık Basın İlan Kurumunun ne istediğini ve mevzuatın ne gerektirdiğini iyi biliyor. Önümüzdeki günlerde denetlemeler yapılacak. Bu denetlemelerde de gazetelerimizin mevzuatın gereğini yerine getireceğine inanıyoruz diye konuştu.
    
     -Gazeteler, birleşmeli-
    
     Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Mustafa Canbey, hem denetleyici hem de düzenleyici bir kamu kurumu olarak hizmet verdiklerini hatırlatarak, Gazetelerin birleşmesi konusunda da çalışıyoruz. Gazete sahipleri ile toplantılar yaptık. Bu toplantılarda da genel olarak birleşme yönünde bir eğilim ortaya çıktı. Önümüzdeki aylarda belki bu yönde de önemli gelişmeler yaşanabilir bilgisini verdi.
     Canbey, Tekirdağın daha kaliteli bir gazetecilik yapan ve güçlü gazeteleri olan bir şehir olması için çalışmalarını devam ettirdiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman / Muhterem Erkul
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER