Basın Özgürlüğü Ödülü, tutuklu gazeteciler adına

Basın Özgürlüğü Ödülü, tutuklu gazeteciler adına Şenere verildi


İZMİR (A.A) - Karşıyaka Belediyesinin İzmir Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle düzenlediği Basın Özgürlüğü Ödülü, Basın Bayramı gününde törenle verildi.
     Karşıyaka Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karşıyaka Belediyesi Nikah Sarayında gerçekleştirilen törene, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de katıldı.
     Karşıyaka Belediyesinden gelen teklif ile ödül verdiklerini belirten Atilla Sertel, Basın özgürlüğü konusunda Türkiye 148. sırada. Ülkemize yakışmayan bu tablonun değişmesi için topyekun mücadele etmeliyiz. Bu özgürlük halk içindir. Ülkemizde halen 97 gazeteci cezaevinde yatmakta, 70 gazetecinin tutuksuz yargılaması sürmektedir. Yaklaşık 200 gazeteci için de tutuklama talebiyle açılmış davalar bulunmaktadır. Son üç yılda 600 gazeteci hakkında yaklaşık 10 bin dava açıldı diye konuştu.
     Törende tutuklu gazeteciler adına ödülü alan Nedim Şener, gazeteciliğin hapis ve sansür ile anılır olduğunu belirterek Basın özgürlüğü kontrol altına alınmak isteniyor. Tüm dünya Türkiyede neler olduğunu yazıyor dedi.
     Salonda tutuklu gazetecileri temsil etmesi için sahnenin arkasına parmaklıklar konulurken, Soğuk Heykel Atölyesi sanatçıları da tutuklu gazetecileri temsil eden heykel görünümlere büründü.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Basın Özgürlüğü Ödülü, tutuklu gazeteciler adına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER