Başkalede sınır güvenliği toplantısı yapıldı

Başkalede sınır güvenliği toplantısı yapıldı


VAN (A.A) - İran İslam Cumhuriyeti Urumiyenin Sero 2. Derece Hudut Komutanı Binbaşı Rehim Nuri ve beraberindeki 5 kişilik askeri heyet, Başkale ilçe Kaymakamlığında düzenlenen, sınır güvenliği toplantısına katıldı.
     Karayoluyla Başkaleye gelen Binbaşı Rehim Nuri başkanlığındaki 5 kişilik heyeti, Esendere Sınır Kapısında Kaymakamı Murat Büyükköse, 4 Hudut Tabur Komutanı Binbaşı Selami Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ö. Mete Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Sedat Bülbül karşıladı.
     Basına kapalı olarak yapılan toplantıya, Kaymakam Büyükköse başkanlık etti.
     Büyükköse, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür toplantıların sadece terör ve kaçıkçılıkla mücadele kapsamında değil, iki ülke arasındaki sınır güvenliği ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda büyük önem taşıdığını söyledi.
     Büyükköse, şöyle konuştu:
     İran İslam Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti hudut makamları arasında 2 ayda bir yapılması gereken bir toplantıyı, Başkalede yapıyoruz. Bu vesileyle İran ile aramızdaki ticari ve sınır ilişkilerin geliştirilmesi noktasında da bir atılım gerçekleşiyor. Özellikle bu bölgede yaşayan insanların, İran ile ticari ilişkileri var. İran ve Türkiyedeki sınır birliklerinin, iki ülke sınırda huzur için çalışmaları çok faydalı olmuştur.
    
     Muhabir: Zafer Tayfur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Başkalede sınır güvenliği toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER