Başkan Akyürek Konyadaki Suriyelilerle buluştu

Başkan Akyürek Konyadaki Suriyelilerle buluştu


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Suriyede yaşanan savaştan Türkiyeye sığınan ve Konyaya gelen Suriyelilerle bir araya geldi.
     Akyürek, KOMEK Bosna Hersek Sadreddin Kütükcü Kurs Merkezinde yaptığı konuşmada, Suriye ile Türkiyenin aynı tarihe sahip kardeş iki ülke olduğunu söyledi.
     Şu anda yaşanan zulüm sürecinin arkasından büyük bir güzelliğin, huzurun, barışın ve hürriyetin geleceğini belirten Akyürek, Çünkü inanıyoruz ki, güçlükle beraber kolaylık vardır. Aradaki duvarlar kalkacak, insanımız burada olduğu gibi yüz yıllık bir hasretle kucaklaşacaktır. Çünkü kalplerin arasına duvar öremediler dedi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun Suriye ile ilgili çabalarını bütün dünyanın takip ettiğini aktaran Akyürek, Suriyelileri Konyada bir misafir olarak değil ev sahibi olarak gördüklerini dile getirdi.
     Konya demenin Şam ve Halep demek olduğunu vurgulayan Akyürek, en kısa sürede Konyalı vatandaşların Suriyelileri özgür Suriyede ziyaret etmesi dileklerinde bulundu.
     Programa katılan Suriyeliler ise Konyada gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını, kendilerini hiç yabancı hissetmediklerini belirterek, Konya halkına ve Akyüreke desteklerinden dolayı teşekkür etti.
     Programda, Türkçe öğrenen Suriyeli gençler, Mevlananın 7 öğüdünü okuyarak büyük ilgi gördü.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Başkan Akyürek Konyadaki Suriyelilerle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER