Başkan Yıldırım, sanatçıları ağırladı

Başkan Yıldırım, sanatçıları ağırladı


KAYSERİ (A.A) - Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Nevruz şenliği için Türk cumhuriyetlerinden Kayseriye gelen sanatçıları ağırladı.
     10 ülkeden 80 sanatçıyı temsilen Kırgızistan, Kazakistan, Dağıstan ve Moğolistanlı birer sanatçı Yıldırımı ziyaret etti.
     Nevruz etkinliğinin Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TÜRKSOY) ile gerçekleştirildiğini hatırlatan Yıldırım, Nevruz vesilesiyle kardeş toplulukları bir araya getirdiği için birliğe teşekkür etti.
     Yıldırım, Bizler aynı kültürün, aynı tarihin, aynı medeniyetin mensuplarıyız. Devletlerimiz ayrı ama gönül dünyamız bir. Özellikle soydaşlarımızı milli kıyafetleriyle aramızda görmek ayrı bir memnuniyet verdi. Nevruz, binlerce yıllık bir gelenek. Bu geleneği nesillerimize doğru aktarmamız lazım. Nevruz, sevgiyi, barışı o kadar güzel ifade ediyor ki BM bile bunu insanlığın bayramı ilan ediyor diye konuştu.
     Ziyarete katılan TÜRKSOY Kazakistan Kültür Bakanlığı Temsilcisi Askar Turganbayev ise, Başkan Yıldırıma kendilerini Kayseride ağırladığı için teşekkür etti.
     Yıldırım, sanatçılara duvar saati hediye ederken, sanatçılarda ülkelerine ait yöresel eşyaları takdim etti.
    
     Muhabir: Doğan Koca / Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Başkan Yıldırım, sanatçıları ağırladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER