Başkente iki yeni mezar alanı

Başkente iki yeni mezar alanı -Yüzde 90 oranında dolduğu açıklanan Karşıyaka Mezarlığının yerine Mamak ve Sincan ilçesinde 2 yeni mezar alanı hazırlandığı bildirildi


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yüzde 90 oranında dolan Karşıyaka Mezarlığının yerine Mamak ve Sincan içesinde 2 yeni mezar alanının hazırlandığını bildirdi.
     Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Melih Gökçek, Mamakın Ortaköy ve Sincanın Çimşit bölgesinde açılacak 2 yeni mezar alanının Ankaranın 40 yıllık mezar ihtiyacını karşılayacağını belirtti.
     Başkan Gökçek, Ankaranın en çok göç olan 2. kent olarak mezarlık ihtiyacının gün geçtikçe arttığını ifade etti.
     Karşıyaka Mezarlığının artık kapasitesinin dolmak üzerine olduğu için yeni planlamalar yaptıklarını ifade eden Gökçek, şunları kaydetti:
     Bilindiği gibi Karşıyaka Mezarlığında insanların en acılı gününde her türlü ihtiyaca cevap verecek bir sistem oluşturmuştuk. Mezarlık içerisinde, yapılan cami ile insanların yakınlarını sevdiklerini son kez uğurlayacakları ve her türlü ihtiyacın karşılandığı bir tesis mevcut. Diğer yandan Mezarlık içerisinde yol ve kaldırım düzenlemeleri, çeşmeler, ağaçlandırmalar ve sürekli Kuran okunan ses sistemi bulunuyor. Ancak Karşıyaka Mezarlığımız kapasitesini yüzde 90 oranında doldurdu. Bu nedenle biri Mamak Ortaköyde, diğeri Sincan Çimşitte 2 mezarlık alanını Ankaranın uzun süreli ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlamaya başladık. Hem Ortaköy Mezarlığı, hem de Çimşit Mezarlığında Karşıyaka Mezarlığındaki sosyal tesislerin bir benzerini yapacağız. Karşıyaka Mezarlığında yaptığımız tüm çalışmaları bu iki yeni mezarlığımızda geliştirerek uygulayarak vatandaşlarımızın acılı günlerinde yanlarında olacağız.
     Ankarada günde ortalama 30 defin yapıldığını belirten Başkan Gökçek, Mamak Ortaköy Bölgesinde hazırlanan mezarlığın sosyal tesislerle ilgili ihalesinin tamamlandığını ve çalışmaların başladığını bildirdi.
    
     Muhabir: İzzet Taşkıran
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş
<< Önceki Haber Başkente iki yeni mezar alanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER