Başkentli eğitmenlere yaratıcılık sempozyumu

Başkentli eğitmenlere yaratıcılık sempozyumu -Hacettepe Üniversitesi ve ODTÜnün işbirliğinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretiminde Yeni ve Yaratıcı Yaklaşımlar Sempozyumunun dördüncüsü düzenlenecek -Sempozyumda Teknoloji


ANKARA (A.A) - Hacettepe Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesinin (ODTÜ) işbirliğinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretiminde Yeni ve Yaratıcı Yaklaşımlar Sempozyumunun dördüncüsü düzenlenecek.
     Sempozyumda Teknoloji ile bütünleştirilmiş Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi konusu işlenecek. Spor Bilimleri Derneğinin katkılarıyla, 25-26 Ocak tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Salonunda yapılacak sempozyumda, Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulundan Yeşim Bulca, ODTÜ Beden Eğitimi ve Spor Bölümünden Sadettin Kirazcı ile Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden Sadi Seferoğlunun yanı sıra İngiltereden de iki konuşmacı yer alacak.
     Teknolojinin eğitime uyarlanmasıyla ilgili çok sayıda çalışması ve yayını olan Bedfordshire Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünden Ashley Casey ile Dyffryn Taf Okulu beden eğitimi öğretmenlerinden Dylan Blain, sempozyumda çalışmalarının sonuçlarını ve deneyimlerini aktaracak.
     Beden eğitimi dersi programındaki standartlara ulaşmada, öğretimin niteliğine olumlu katkıda bulunması beklenen teknoloji destekli beden eğitimi ve spor öğretiminin tartışmaya açılacağı sempozyumda, eğitimde teknoloji kullanımı uygulamaları üzerinde durulacak.
     Sempozyumda hareket örüntüleri ve devinişsel becerilerin teknoloji yoluyla öğretimi ve geliştirilmesi, hareket ve sporla ilgili kavram ve bilgilerin teknoloji kullanılarak öğretilmesi ve öğrenilmesi, beden eğitimi programındaki fiziksel aktivite ile ilgili bilgi toplamada ve değerlendirmede teknoloji kullanımı ve yaşam boyu fiziksel aktivite, egzersiz ve spor yapma alışkanlığı kazanmada teknolojiden yararlanma konuları ele alınacak.
    
     Muhabir: İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Başkentli eğitmenlere yaratıcılık sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER