Başkentte 13üncü galibiyet mücadelesi

Başkentte 13üncü galibiyet mücadelesi -Gençlerbirliği ile Eskişehirsporun karşılaştığı toplam 35 maçta taraflar 12şer kez sahadan galibiyetle ayrıldı -Yarın oynanacak maçın sonucunda eşitlik bozulmazsa rakiplerin beraberlik sayıla


ANKARA (A.A) - Gençlerbirliği ile Eskişehirspor yarın 36ncı kez karşı karşıya gelecek.
     Spor Toto Süper Ligin kırmızı-siyahlı iki ekibi, Ankarada yarın saat 16.00da başlayacak karşılaşmada 3 puan için mücadele edecek.
     Kırmızı-siyahlı takımlar arasında bugüne kadar oynanan 35 resmi maçta taraflar, 12şer galibiyet alırken, 11 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Yarın Ankara 19 Mayıs Stadında oynanan maçın da beraberlikle sonuçlanması durumunda, taraflar arasında berabere biten karşılaşma sayısı da 12 olacak.
     Gençlerbirliği, evinde ağırlayacağı Eskişehirspor kalesine bugüne kadar oynanan 35 maçta 43 gol atarken, 35 kez de meşin yuvarlağı filelerinden çıkardı.
    
     -Ankarada tek yenilgi-
    
     Başkentin temsilcisi evinde oynadığı 16 maçta Eskişehirspora sadece 1 kez yenildi.
     Gençlerbirliği, Ankarada renktaş rakibine karşı 10 kez sahadan galibiyetle ayrılan taraf olurken, 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
     Toplam 16 maçta Gençlerbirliği futbolcuları rakip fileleri 30 kez havalandırırken, kalesinde ise 12 gol gördü.
    
     -Ligdeki galibiyet sayıları-
    
     Ankara temsilcisi Eskişehirspora karşı ligde oynadığı toplam 27 karşılaşmanın 10unda kazanırken, 9 maçta ise rakibine yenilmekten kurtulamadı.
     Tarafların ligde oynadığı 8 maç berabere biterken, toplamda 29 kez taraftarına gol sevinci yaşatan Gençlerbirliği, 25 kez ise meşin yuvarlağı başlama noktasına götürdü.
    
     -Ankarada skor: (9-1)-
    
     Gençlerbirliği, Ankarada oynanan 13 Spor Toto Süper Lig maçının 9unda 3 puan mutluluğu yaşarken, sadece 1 maçta puan hanesindeki rakamı değiştiremedi.
     Ligde Ankarada 3 maçta yenişemeyen takımlardan Gençlerbirliği, misafir kaleye 22 gol bırakırken, 9 kez ise Eskişehirsporlu futbolcuların gol sevincini izledi.
    
     Muhabir: Musa Samur
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Başkentte 13üncü galibiyet mücadelesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER