Başkentte sergiler

Başkentte sergiler -Üç resim ve bir heykel sergisi, Galeri Soyutta sanatseverlerle buluştu


ANKARA (A.A) - Galeri Soyut, üç resim ve bir heykel sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu.
     Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olan Ressam Derya Ülkerin Tefrika Roman adlı sergisinde tamamını geçen yıl yaptığı 16 adet tuval üzerine akrilik ve karışık teknik resim yer alıyor.
     Türkiyenin yanısıra Fransa, İtalya ve Romanyada da resimleri sergilenen Ülker, sergisine niçin Tefrika Roman adını verdiğini şöyle özetledi:
     Olaylarla kişiler, sanatçılarla üretimleri, hayatımıza bir tefrika roman gibi girerler, zamanla keşfedilir, oluşur, kendilerini bize derinlikleriyle sunarlar. Burada tefrika sergidir, her bir resim, resimlerdeki figürler ve resim yapma sürecidir. Resimlerdeki parçalı ancak özü bütün yapı bir benzerlik ve tekrar hissi verir. Terk edildiği sanılan bir renk veya anlayış yenilenir, eski figürler, mekan ve zaman belirir resimlerde.
     Yurtiçi ve yurtdışında birçok sergiye katılan Ressam Levent Oyluçtarhan ve Özge Önerin Buluşma adlı sergilerinde 19 resim bulunuyor. Halen eğitimine Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde devam eden Metin Kalkızoğlunun Müstesna adını verdiği ilk kişisel sergisinde ise 5 resim yer alıyor.
     Çalışmalarını İstanbuldaki atölyelerinde sürdüren Demet Kaya Güngörür ve Dinçer Güngörürün de 22 heykeli sergileniyor.
     Sergiler, pazar günleri hariç 30 Ocak 2013e kadar 10.00-19.00 arasında gezilebilecek.
    
     Muhabir: Barış Kılıç
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Başkentte sergiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER