Basketbol

Basketbol -Tofaş Kulübü, kural ihlali nedeniyle tekrarlanacak Banvit maçına ilişkin açıklama yaptı -Açıklamadan: -"TBF, SGM Tahkim Kurulu kararına ilişkin karar düzeltme yoluna başvurulabileceğini dikkate almadan müsabakayı 8


BURSA (A.A) - Tofaş Kulübü, kural ihlali nedeniyle tekrarlanacak Banvit maçına ilişkin, "Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu kararına ilişkin karar düzeltme yoluna başvurulabileceğini dikkate almadan müsabakayı 8 Mayıs 2013 tarihine almış ve tahkim kuruluna, talimatı çerçevesinde 10 gün olan başvuru süremizi fiilen kısıtlamıştır" ifadelerini kullandı.
     Tofaş Kulübü, Beko Basketbol Liginde 22 Martta Bursada oynanan ve Banvitin 80-73 mağlup olduğu maçın tekrar oynanmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.
     TBFnin 11 Nisan 2013 tarihinde aldığı, kulübe 15 Nisan 2013 tarihinde tebliğ edilen müsabakanın tekrarına ilişkin kararın, SGM Tahkim Kurulu tarafından 2 Mayıs 2013 tarihinde onandığının anımsatıldığı açıklama şöyle:
     "Geçen süreç zarfında, ilgili karara ilişkin savunmamıza delil teşkil etmesi gereken maç dosyası, her iki kurum tarafından da Tofaş Kulübüne tüm yazılı başvurularımıza rağmen verilmemiş, hiçbir belge tarafımızdan incelenememiştir. İlgili evraklar her iki kurumun kararından sonra ancak 6 Mayıs 2013 tarihinde tarafımıza ulaşmıştır."
     Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     "Evraklar incelendiğinde müsabaka sonucuna itiraz usulünün yerine getirilmediği, bu sebeple müsabakaya ilişkin itirazın usul şartlarını taşımadığından incelemeye alınacak nitelikte dahi olmadığı, teknik itirazın TBF Yarışma Yönergesi ve oyun kurallarına aykırı olarak değerlendirildiği, en önemlisi itiraza konu olayda son kararı veren hakemin raporuna veya beyanına başvurulmadığı görülmüştür. Bu gerekçelere dayalı olarak 6 Mayıs 2013 tarihinde SGM Tahkim Kuruluna 8 Mayıs 2013 tarihinde oynanacak Tofaş-Banvit tekrar müsabakası için uygulamanın durdurulması ve karar düzenlemesi talepli başvurumuz yapılmıştır.
     TBF, SGM Tahkim Kurulu kararına ilişkin karar düzeltme yoluna başvurulabileceğini dikkate almadan müsabakayı 8 Mayıs 2013 tarihine almış ve tahkim kuruluna, talimatı çerçevesinde 10 gün olan başvuru süremizi fiilen kısıtlamıştır. Bu aşamada kulübümüzün normal olarak perşembe günleri toplanan tahkim kurulunun uyuşmalığa ilişkin kararını, spor hukukunun hızlı akışına uygun olarak müsabakadan önce alacağını ummaktan ve hiçbir kusurumuz olmamasına rağmen tekrar ettirilen bir karşılaşmaya hazırlanmaktan başka bir çaresi kalmamıştır. Kulübümüzün bu yaşananlarla ilgili olarak her türlü yasal hakkını kullanacağını da bir kez daha kamuoyuna saygıyla bildiririz."
    
     Muhabir: Ömer Ercan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER