Basketbol

Basketbol -Aliağa Petkim Genel Menajeri Birtan Saka: Hacettepe Üniversitesini yenerek yeni sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz


İZMİR (A.A) - Beko Basketbol Liginin ilk haftasında yarın Hacettepe Üniversitesi ile karşılaşacak Aliağa Petkimin genel menajeri Birtan Saka, Avrupa ve Türkiyedeki kupalardan elenmelerinin ardından ligin ilk maçında rakiplerini yenerek yeni sezona iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi.
     Birtan Saka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önce FIBA EuroChallengedan sonra Spor Toto Türkiye Kupasından da elendiklerini hatırlatarak, kupa maçları ve hazırlık döneminde şansızlıkların bir türlü peşlerini bırakmadığını ifade etti.
     Bu süreçte takımın en önemli silahlarından Mert Shumpertin Pınar Karşıkaya ile oynanan hazırlık maçında serçe parmağının kırıldığını, aynı maçta Ahmetin de sakatlandığını belirten Saka, tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye Kupası maçlarında ortaya koydukları oyunla iyi bir takım olduklarını gösterdiklerini dile getirdi.
     Saka, sezon öncesi kupalarda elde ettikleri kötü sonuçları arkalarında bırakmak istediklerini ifade ederek, Türkiye Kupasında eksiklerimize rağmen 2 maçımızı uzatmada kaybettik. Beşiktaş gibi üst düzey basketbol oynayan bir takıma karşı galibiyet iddiamızı son ana kadar taşımayı başardık. Endişeye kapılacak bir durum yok. Hacettepe Üniversitesini yenerek yeni sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz dedi.
     Saka, Mert Shumpertin en az 15 gün sonra takımdaki yerini alabileceğini, Taguan Dean ve Orhan Haciyevanın ise hafif sakatlıklarının bulunduğunu bildirdi.
     Aliağa Petkim ile Hacettepe Üniversitesi, arasında yarın Enka Spor Salonunda oynanacak karşılaşma saat 16.00da başlayacak.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER