Başkonsolos Haberle, Başkan Gürünü ziyaret etti

Başkonsolos Haberle, Başkan Gürünü ziyaret etti


MUĞLA (A.A) - Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Haberle, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürünü ziyaret etti.
     Başkonsolosu Haberleyi makamında kabul eden Gürün, Muğlanın sadece deniz ve kumdan ibaret olmadığını, kültürü, yaşam tarzı, insan ilişkileriyle birlikte kültür turizmine de katkı sunduğunu söyledi.
     Başkan Gürün, Ege ve Muğlanın taşıdığı kültürel değerler ile yüzünü Avrupaya döndüğünü belirterek, Üniversiteler arası işbirliği ile Ar-Ge çalışmaları, mermercilik, narenciye, hayvancılık, çiçekçilik, denizcilik ve teknolojik alanda çalışmalar yapılabilir. Bütün bu çalışmalar eşit koşullarda ve güven zemininde olmalıdır. Ayrıca büyükşehir olduktan sonra da daha geniş kapsamlı projeler hayata geçirilebilir dedi.
     Başkonsolos Margit Haberle ise Muğlanın kendileri için önemli bir il olduğunu ve kenti daha yakından tanımak istediğini dile getirdi.
     Muğlada yaşayan Alman vatandaşlarının Muğla halkının destekleriyle huzurlu bir şekilde yaşadığını anlatan Haberle, Sadece turizm alanında değil diğer konularda da ortak çalışmak istiyoruz. Muğlanın teknolojik gelişmelere ve Ar-Ge çalışmalarına önem verdiğini görmek bizleri çok mutlu ediyor. Muğla insanlarıyla, doğasıyla, kültürüyle çok özel bir kent. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum diye konuştu.
     Başkan Gürün, Başkonsolos Haberleye Muğlayı tanıtan kitap ve tanıtım CDleri hediye etti.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Başkonsolos Haberle, Başkan Gürünü ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER