Başmakçıdan kısa kısa

Başmakçıdan kısa kısa -Minik öğrenciler Belediye Başkanı Özcanı ziyaret etti


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Atatürk İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri, Başmakçı Belediye Başkanı Halil Özcanı ziyaret etti.
     Sosyal Bilgiler Dersi İnsanlar ve Yönetim ünitesinde yerel yönetimler konusu ile ilgili Belediye Başkanı Halil Özcan ile söyleşi yapan öğrenciler, yerel yönetimlerde başkanın görevi ve sorumlulukları, belediye meclisinin görevleri, başkanın projeleri, hizmetleri ve gelir kaynakları ile ilgili sorular yöneltti.
     Öğrenciler söyleşinin ardından Özcana park ve okullarındaki eksikleri konusunda isteklerini dile getirdi.
     Belediye Başkanı Özcan da, çocuklara çevre temizliği ve doğa sevgisi hakkında hassas olmalarını, duyarsız büyüklerini uyarmalarını ve onlara örnek olmalarını istedi.
    
     -Başmakçıda tarım ve hayvancılık sektörü 55 öğrenci tarafından incelendi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Başmakçı ilçesine gelen Pamukkale Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü öğrencileri, organik üretim çiftliği ve tavuk çiftliklerini yerinde inceledi.
     Pamukkale Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Handan Kumaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu bölümden mezun olan öğrencinin sektördeki işsizlik sorunlarına çözüm üreteceğini söyledi.
     Öğrencilerin bu gezide tarım ve hayvancılık sektörünü yakından gördüğünü, sektörde gözlem yaparak pratik yaptıkları ve ilk kaynaktan dinlediklerini belirten Kumaş, şunları kaydetti:
     Tarım en ağır sorunların yaşandığı ciddi çözülmelerin olduğu gizli işsiz deposu olan bir sektör. Gezimizin temel amacı bu sektördeki işsizlik sorununu çözmek, emeğin verimini artırmak, ücretler ve çalışma koşullarını yerinde görerek tespit yapan çözüm politikalarını daha hızlı geliştirmelerini sağlamak. Bu gezide bize rehberlik eden Tarım ilçe Müdürülüğümüze ve Ersöz Çiftliğine teşekkür ediyoruz.
     (KUT-CN-MRS)
<< Önceki Haber Başmakçıdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER