Batmanda açık kalp ameliyatı yapıldı

Batmanda açık kalp ameliyatı yapıldı -Bölge Devlet Hastanesinde ilk kez gerçekleştirilen açık kalp ameliyatında Suriye kökenli Türk vatandaşı Makramah Khalile üçlü bypass yapıldı -Kalp Cerrahı Balkaner: Ameliyat başarılı geçt


BATMAN (A.A) - Batman Bölge Devlet Hastanesinde ilk kez gerçekleştirilen açık kalp ameliyatında Suriye kökenli Türk vatandaşı Makramah Khalile üçlü bypass yapıldı.
     Bölge Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Kalp Cerrahi ve Anjiyo Ünitesindeki operasyonu gerçekleştiren İstanbul Koşuyolu Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Cerrahı Mehmet Balkaner, yaptığı açıklamada, ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi.
     Sağlık Bakanlığının bir yıl kadar önceki programı çerçevesinde Batmana geldiklerini belirten Balkaner, Batman Bölge Devlet Hastanesinde açık kalp cerrahisinin yapılması gerekiyordu. Hastane başhekimi ile birlikte bir çevre çalışması yaptık. Bir yıl içerisinde yapılan çalışma ve gayretin sonucu kalp damar cerrahisi ünitesinin programı tamamlandı dedi.
     Ameliyatta 22 yıl önce Batmana yerleşmiş Suriye kökenli Türk vatandaşı Makramah Khalile üçlü bypass yaptıklarını ifade eden Balkaner, şunları söyledi:
     Teknik anlamda İstanbulda hangi zorluk ve kolaylıkla karşılaşıyorsak aynı konforu burada da gördük. Hastamız bu sabah itibariyle kendi solunuma döndü. Koltuğa oturabilecek performansa ulaştı. Bundan sonra yürütülmesi planlanıyor. İkinci hastaya da ameliyat yapmayı planlıyoruz. Hasta ameliyat için hazırlanıyor. Bundan sonra Batman Bölge Devlet Hastanesi açık kalp cerrahisinin yapıldığı, yıldızı parlayan hastanelerden bir olacaktır.
     Op. Dr. Adnan Tuna da kurulan ünitenin bir yıl boyunca yapılan çalışma ve eğitimlerin ardından çevre il ve ilçelere hizmet verecek düzeye geldiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Batmanda açık kalp ameliyatı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER