Batmanda töre cinayetine kurban giden kadın

Batmanda töre cinayetine kurban giden kadın -HAK-PAR PM üyesi Moray: Töre cinayetlerinin her çeşidini kınıyoruz


DİYARBAKIR (A.A) - HAK-PAR Parti Meclisi (PM) üyesi Sevgi Çelik Moray, töre cinayetlerinin her çeşidini kınadıklarını belirtti.
     Moray yaptığı açıklamada, Batman Çayında cesedi bulunan ve töre cinayetine kurban gittiği belirlenen 15 yaşındaki H.Dnin kısacık ömrüne 5 bin yıllık törenin sığdırıldığını belirtti.
     Yasal olarak cezai yaptırımların uygulandığını, ancak namus cinayetlerini engelleyecek yeterlikte olmadığını savunan Moray, cezaların zaman geçirmeden layıkıyla ve vicdanlarda tereddüte yer vermeyecek şekilde uygulanması gerektiğini kaydetti.
     Moray, geleneklerden kaynaklı olan cinayetlerin ancak toplumun sosyal dokusunda değişikliğe yönlendirecek yeni düzenlemelerin yapılmasıyla mümkün olabildiğini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Tamda bu noktada kadının eğitimiyle beraber erkeğin eğitiminin kaçınılmaz olduğunu tekrar vurguluyoruz. Şiddetin, ölümün her türü vicdansız ve ahlaksızdır. Yaşama saygı duymayan, kadına vicdanlı davranmayı beceremeyen bir toplumun geleceği de karanlık olur. HAK-PAR olarak töre cinayetlerinin her çeşidini kınıyoruz. Devleti, toplumu ve bütün insanlığı duyarlı olmaya çağırıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Batmanda töre cinayetine kurban giden kadın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER