Öğretmenler serbest kıyafetle derse girdi

Öğretmenler serbest kıyafetle derse girdi -Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Coşkun: -Eğitim çalışanları olarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmenliğin acilen değiştirilmesini isti


ŞANLIURFA (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, eğitim çalışanları olarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmenliğin acilen değiştirilmesini istediklerini belirtti.
     Sendikanın Şanlıurfadaki üyeleri, Atatürk Bulvarındaki Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanarak, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelike tepki göstermek için basın açıklaması yaptı.
     Şube Başkanı Coşkun, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, genel yetkili sendika olarak, bugün Türkiye genelinde sivil itaatsizlik gösterip, işe ve derslere serbest kıyafetle girme kararı aldıklarını söyledi.
     Söz konusu yönetmelikte akla zarar kurallar bulunduğunu savunan Coşkun, şunları kaydetti:
     Devlet memurlarına adeta üniformalı asker muamelesi yapılmaktadır. Ense tıraşı, sakal, favori, bıyık, tırnak uzunluğuyla ilgilenen, çalışanların kot ve benzeri pantolon giyemeyeceği hükmünü içeren, inancı gereği başını örtme ihtiyacı duyan ve bu tercihten dolayı saygı duyulması gereken kadın çalışanlara bile başörtüsü yasağı getiren darbe döneminin ürünü, çağ dışı yönetmenliği tanımadığımızı haykırmak için buradayız. Eğitim çalışanları olarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmenliğin acilen değiştirilmesini istiyoruz.
     Açıklamanın ardından öğretmenler kravatlarını çıkararak görev yaptıkları okullara gitti.
    
     -Kılık kıyafet dayatması son bulsun
    
     Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci ise açıklamasında, kamuda kılık kıyafet dayatmasının son bulmasını istedi.
     İzci, sendika üyeleriyle birlikte Adıyaman Rekabet Kurumu Lisesi önünde yaptığı açıklamada, 1982 model darbe ürünü, çağ dışı kılık ve kıyafet yönetmeliğini protesto etmek için bir araya geldiklerini belirtti.
     Sendika olarak darbe dönemlerinin dayatmalarına uymayacaklarını ifade eden İzci, insan onurunu ve tercihlerini hiçe sayan yaptırımların zorla yasal çerçeveye oturtulduğunu ve bu yaptırımları asla meşru görmediklerini vurguladı.
     Özgürlük taleplerinin karşılanmasını isteyen İzci, Ne giyip ne giymeyeceğimizi bilecek yetişkinler olduğumuz kabul edilmeli ve bu talebimize kulak verilmelidir diye konuştu.
     Grup açıklamanın ardından okula serbest kıyafetle girdi.
    
     Muhabir: Yasin Dikme - Hakan Furkan / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Öğretmenler serbest kıyafetle derse girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER