Batmandaki cinayet

Batmandaki cinayet -Baro Gülşah Ertuğrulun öldürülmesini kınadı


BATMAN (A.A) - Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonunca, 20 yaşındaki Gülşah Ertuğrulun resmi nikahsız yaşadığı kişi tarafından öldürülmesi kınandı.
     Barodan yapılan yazılı açıklamada, kadını en temel insani değerlerinden soyutlayarak, iradesiz ve kimliksiz bireylere dönüştüren kültürün yaşanan menfur cinayetin ortağı olduğu savunuldu.
     Kaçırılan kadınların ya da çocukların kaderini kendisini kaçıran kişinin ellerine terk etmenin, namus mefhumunun, örfün ve toplumsal baskının tüm yükünü, bu kadın ve çocuklara yüklemenin hiçbir inanç, değer ve kültür ile ifade edilemeyeceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu nedenle, kadına yönelik şiddet ve cinayet haberlerine karşı toplumdaki duyarsızlık, sorunun henüz toplumsal boyutunun bile görülmediğini bunca şiddet ve ölümün aile içi meseleler olarak nitelendirilmesinden anlaşılmaktadır. Maalesef toplum, bu şehrin kadın cinayetleriyle anılmasını, şehirde kadın cinayeti işlenmesinden daha fazla önemsemektedir. Bizler Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak, 29 Nisanda Batmanda, N.Bnin bir yıl önce kaçırarak zorla imam nikahı kıydığı 19 yaşındaki hamile G.Eyi tabancayla vurarak karnındaki bebeği ile öldürülmesiyle sonuçlanan cinayeti de, bu cinayeti hazırlayan kültürü de şiddetle kınıyoruz. Bu cinayetin soruşturulmasından davanın her aşamasına müdahil olacağız."
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Meral Özdemir
     Yayıncı: Necdet Doğruyol

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER