Batman Valisi Arslan:

Batman Valisi Arslan: Sosyal, ekonomik anlamda Batman ayakları üzerinde duran bir ildir


BATMAN (A.A) - Batman Valisi Yılmaz Arslan, sosyal, ekonomik anlamda Batmanın ayakları üzerinde duran bir il olduğunu söyledi.
     Arslan, Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Arif Arslan ve cemiyet üyelerini makamında kabul etti.
     Doğuda çalışmanın her zaman batıda çalışmaktan birkaç adım önde olduğunu belirten Vali Arslan, kendini şanslı bir idareci olarak gördüğünü söyledi.
     Vali Arslan, Vanın Saray ilçesinde çalıştığı dönemde görevi gereği üstüne düşeni yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Anadolu insanı vefakardır, kadir bilendir. Dini inancı ne olursa olsun bugüne kadar yanlışını görmedim. Anadolu insanına hizmet ettiğiniz zaman mutlaka karşılığını göreceksiniz. Diğer bir konu ise bölgenin özel şartları gereği yukarıdan ne isterseniz hemen yerine getiriliyor. Bu nedenle doğuda çalışmak demek her zaman birkaç puan öndesiniz demektir.
     Silahlı çatışma ortamı ne pahasına olursa olsun bitmesi lazım. Sosyal ekonomik anlamda Batman ayakları üzerinde duran bir ildir. Balıkesirde derslik başına 23 öğrenci düşerken Batmanda derslik başına 47 kişi düşüyor. Bu da bir sorunun olduğunu gösteriyor. Gelişmişlikte Batman 2003 yılında 77. sırada iken 2012 de 70. sıraya gelmiş, bu da ortada bir sorun var demektir. Yasal mekanizma içerisinde herkes hak arayışını yapabilir. Bu anlamda Türkiyenin hiç bir yerinde yasak yoktur. İşte bu nedenle çatışma ortamı bitmez ise her alanda yapmak istediğimiz sürekli ötelenecektir.
     Arslan, vatandaşların şikayetlerini yakın zamanda mail adresleri üzerinden de alabileceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Batman Valisi Arslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER