Batman Valisi Yılmaz Arslan Gazi YİBOyı

Batman Valisi Yılmaz Arslan Gazi YİBOyı ziyaret etti -Vali Arslan: Ben de uzun yıllar yatılı okullarda okum. Bizim dönemimizle kıyasladığımda artık şartların çok iyi olduğunu söyleyebilirim


BATMAN (A.A) - Batman Valisi Yılmaz Arslan, Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulunu (YİBO) ziyaret ederek öğrencilere kahvaltı dağıttı.
     Batman-Silvan yolu üzerinde bulunan Gazi YİBOyu ziyaret eden Vali Arslan, kapıda okul idarecileri ve öğrenciler tarafından karşılandı. Vali Arslan, öğrenci yemekhanesinde yaptığı incelemenin ardından kahvaltı tezgahının başına geçerek öğrencilere kahvaltılık dağıttı.
     Öğrencilere demir bardaklarda çay servis edilmesinin yanlış olduğunu ifade eden Arslan, bundan sonra cam bardaklarda çay servisi yapılmasını istedi.
     Vali Arslan burada yaptığı açıklamada, okulları değişik zamanlarda ziyaret ettiklerini belirterek, ziyaretler sırasında çocukların hangi şartlarda yemek yediğini görme, öğrencilerle de görüşme fırsatı bulduklarını söyledi.
     İl genelinde vali yardımcılarının başkanlığında oluşturulan bir heyetin tüm okulları gezdiğini ifade eden Arslan, şöyle dedi:
     Hem ihtiyaç tespiti anlamında, hem de kaynaşma anlamında fırsat buldukça bu gezilere ben de katılıyorum. Bu gezilerde öğrenciler ile öğretmenlerin sorunlarını anlatmalarına da fırsat sunmuş oluyoruz. Çünkü imkanlarımız var. Devletimiz özellikle bu bölgeye önemli imkanlar sağlıyor. Maliye Bakanımız ödenek konusunda büyük oranda bizleri destekliyor. Önemli olan bu imkanlarla ihtiyaçları birleştirip sorunları olabildiğince kısa zamanda çözüp, eğitimin kalitesini Batmanda yükseltmektir. Ben de uzun yıllar yatılı okullarda okum. Bizim dönemimizle kıyasladığımda artık şartların çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Burada çocuklara 5-6 çeşitten oluşan kahvaltı veriliyor. Bu güzel bir şey. Çocukların bir kısmı bazı çeşitleri istemiyor bile. YİBOdaki çocuklar köyden geldiği için peynire çok ilginin olmadığını gördüm. Demek ki ihtiyaca göre kahvaltıyı da çeşitlendirmek lazım.
     Vali Arslan, daha sonra SODES kapsamında hazırlanan Hedef İlk 5 projesinin deneme sınavında il birincisi ve ikincisi olan 8. sınıf öğrencilerine kitap hediye etti.
     Öğrenciler de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirttiler.
     Okul ziyaretine İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ve Şube Müdürü Gönül Fırat da katıldı.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Sema Kaplan
     Yayıncı:Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Batman Valisi Yılmaz Arslan Gazi YİBOyı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER