Batmanlı gençler hokey ile tanıştı

Batmanlı gençler hokey ile tanıştı -İl Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen Yetenek Sizden Destek Bizden Projesi kapsamında hokey sporunu öğrenmek için 600 lise öğrencisi başvurdu


BATMAN (A.A) - Batman Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen Yetenek Sizden Destek Bizden Projesi kapsamında hokey sporunu öğrenmek için 600 lise öğrencisi başvurdu.
     Emniyet Müdürlüğünce Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında hayata geçirilen projeye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Projeden yararlanmak için 600 öğrenci başvurunca, Atatürk Anadolu Lisesi Spor Salonunda 100 öğrenci belirlemek için eleme yapıldı.
     Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Bilal Yalçın, yaptığı açıklamada, Batmanda nüfusun yüzde 60ının gençlerden oluştuğunu, hayata geçirdikleri projeye 600 lise öğrencisinin başvurduğunu söyledi.
     Başvurunun yoğun olması nedeniyle yapılacak elemede 100 öğrencinin kabiliyet ve istekleri doğrultusunda seçileceğini, bu öğrencilerden 2 erkek, 1 bayan takımı oluşturacaklarını kaydeden Yalçın, takımların önümüzdeki yıl Türkiye finallerine katılacağını bildirdi.
     Hokey oyununun Kuzey Amerika ve Kanadada çok yaygın olduğunu, futbola göre şiddetten uzak, sakatlanma riski düşük olan bir oyun olduğunu kaydeden Yalçın, Çocuklar, oynarken beraberce yaşama kültürü kazanacaklar, sporun ahlakını edinecekler. Vakitlerini sokaklarda veya olumsuzluklarla değil sporla geçirmiş olacaklar dedi.
     Antrenör Erkan Can da hokeyin Türkiyede yeni bir spor dalı olduğunu, bu sporu Batmanlı gençlerle buluşturduklarını anlatarak, amaçlarının gençlere sporu sevdirmek, her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı öğretmek ve farklı kültürlerle tanıştırmak olduğunu vurguladı.
     Çalışmaların ilerlemesiyle milli takıma da sporcu göndermeyi hedeflediklerini belirten Can, Batmanlı gençlerimizin bizi Avrupada temsil etmesi için milli takıma sporcu göndermek istiyoruz diye konuştu.
     Elemelere katılan öğrenciler ise hokey ile ilk kez tanıştıklarını, çok eğlenceli bir oyun olduğunu dile getirdiler.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Batmanlı gençler hokey ile tanıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER