Bayburtta arıcıların uyması gereken kurallar açıklandı

Bayburtta arıcıların uyması gereken kurallar açıklandı


BAYBURT (A.A) - Bayburtta gezgin ve sabit arıcıların uyması gereken kurallara ilişkin genelge yayımlandı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılında ilde konaklayacak ya da il dışına gidecek arıcıların uyacağı esasları belirlemek amacıyla genelge hazırlandığı belirtildi.
     Genelgenin Arıcılık Yönetmeliği hükümleri uyarınca hazırlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     "İlimizin bitki florası, ekolojik yapısı, yerleşim birimleri ve mevcut arıların yoğunluğu dikkate alınarak, müdürlüğümüzce gezginci arıcıların konaklayacakları yerler ile kapasiteleri belirlenmiş olup arıcıların konaklamalarında bu kriterler dikkate alınacaktır.
     Gezginci arıcılar ilimizde yerleşim birimlerinin koloni kapasitesi cetveline göre koloni açığı bulunan yerleşim birimleri haricinde konaklama yapamayacaklardır. Belirlenmiş bölgede konaklayacak gezgin arıcı, konaklayacağı yer gerçek kişiye ait ise şahısla, köy tüzel kişiliği sorumluluğunda arazi ise köy muhtarlığıyla, diğer tüzel kişilere ait arazi ise yetkililerle sözleşme imzalayacak. Ormanlarda konaklayacaklar da Orman ve Su İşleri Bakanlığının birimleriyle sözleşme yapacak."
     Açıklamada ayrıca, arazi sahipleri haricinde hiçbir kamu kurum veya kuruluşu, arıcılardan konaklama ücreti de dahil hiçbir ad altında ücret alamayacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Bayburtta arıcıların uyması gereken kurallar açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER