Bayburttaki sulama göleti yapımı çalışmaları

Bayburttaki sulama göleti yapımı çalışmaları -Vali İpek, kentteki 3 köyün tarım arazilerinin sulanmasında kullanılacak ve Demirözü ilçesinde yapımı süren gölette inceleme yaptı


BAYBURT (A.A) - Bayburt Valisi Hasan İpek, kentteki 3 köyün tarım arazilerinin sulanmasında kullanılacak ve Demirözü ilçesinde yapımı süren gölette inceleme yaptı.
     İpek, beraberindeki Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Ziyeddin Babacan ile Demirözü ilçesine bağlı Yukarıpınarlı ve Yelpınar köyleri ile kent merkezine bağlı Aşağıpınarlı köyündeki tarım arazilerinin sulanması amacıyla, Yukarıpınarlı köyünde yapımına başlanan bir sulama göletini incelemek için yöreye geldi.
     Vali İpek, çalışmaları inceleyip projenin geldiği aşama hakkında yetkililerden bilgi aldı.
     Gölet sayesinde 3 köyün tarım arazilerinin sulanacağını anlatan İpek, Bahar aylarında boşa akan kar ve yağmur sularını gölette depolayarak sulama mevsiminde tarım arazilerinin sulanması amaçlanmıştır dedi.
     Gölette 650 bin metre küp su depolanarak 2 bin 300 dekar arazinin sulanacağını anlatan İpek, 2010 yılının Mayıs ayında kazı çalışmalarına başlanılan göletin inşaat kısmı 2012nin Kasım ayında tamamlanmış olacaktır. şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Bayburttaki sulama göleti yapımı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER