Bayburt Valisi İpek, Aydıntepe ilçesinde incelemelerde

Bayburt Valisi İpek, Aydıntepe ilçesinde incelemelerde bulundu


BAYBURT (A.A) - Bayburt Valisi Hasan İpek, Aydıntepe ilçesinde çeşitli incelemelerde bulundu.
     Uluslararası Dede Korkut Şenlikleri kapsamında Aydıntepe Yaylasında düzenlenecek şenlik alanını gezen Vali İpek, daha sonra Karadeniz yayla yollarını birbirine bağlayacak proje kapsamındaki Soğanlı Yaylasına geçti.
     Proje hakkında İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, Aydıntepe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ve Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslandan bilgi alan Vali İpek, daha sonra yapım çalışmalarına devam edilen Araklı, Dağbaşı ve Salman Kaş tünelleri inceledi.
     Tünel çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Vali İpek, Aydıntepe ilçemizden Bayburtun Araklıya açılan tünelin ne aşamada olduğunu görmek için buraya geldik. Şu ana kadar 600 metre açıldığını söylediler. İnşallah 2 yıl içerisinde yani 2014 yılı gibi bitecek dedi.
     Ziyaret ve incelemelerinin faydalı olduğunu belirten Vali İpek, Karadeniz yayla yollarının bu yolla entegre olması için ne gibi çalışmalar yapılabileceği konusunda bir gezi yaptık. İlimizin hem karayoluyla Karadenize bağlanması, hemde yayla yolunun Karadeniz yayla ana güzergahına Bayburtun bağlanabilmesi için bir çalışma yapıyoruz. Bu çerçevede bu geziyi yaptık, çok da faydalı olduğuna inanıyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bayburt Valisi İpek, Aydıntepe ilçesinde incelemelerde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER