Bayramiçte Hayat Boyu Öğrenme toplantısı yapıldı

Bayramiçte Hayat Boyu Öğrenme toplantısı yapıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Bayramiçte Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği toplantısı yapıldı.
     Kaymakam Osman Yenidoğan, Bayramiç Kaymakamlığınca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, Bayramiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılacak kursların günün koşullarına uygun olması, yöre halkının ihtiyaçlarını karşılayabilmesi gerektiğini söyledi.
     Yenidoğan, yöre halkının önemli geçim kaynaklarından birisinin hayvancılık olduğuna işaret ederek, Artık ailelerin az sayıda hayvan yetiştirdiği dönemler sona ermek üzere. Şimdi daha büyük üretim yapılmakta. Bu doğrultuda anladığım kadarıyla büyük çiftliklerde çalışacak sertifikalı hayvan bakıcısına ihtiyaç var. İlçede doğal gaz var ama, doğal gaz işinden anlayan, kalorifer yakabilecek teknik eleman yok. Halkın ihtiyacı ve sıkıntıları doğrultusunda teknik eleman yetiştirmemiz gerekiyor dedi.
     Kurumlar arasında iletişim eksikliği bulunduğunu dile getiren Yenidoğan, hizmeti isteyenler ile bunu sunanların iletişim kurması gerektiğini bildirdi.
     Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer ise ilçedeki lokanta ve restoranlarda çalışan garsonların eğitime ihtiyacı olduğunu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün bu bağlamda kurs açması halinde kendilerinin de her konuda destek vereceğini kaydetti.
     Toplantıya, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Selçuk Türelik, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Barut, İlçe Emniyet Müdürü Tuğrul Türk, daire amirleri, okul müdürleri ve oda başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Sabahattin Sallama / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bayramiçte Hayat Boyu Öğrenme toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER