Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Pehlivan:

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Pehlivan: -"Çiftçilerin sorunları çözülmeli, çiftçiler daha fazla desteklenmeli"


ÇANAKKALE (A.A) - Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, "Çiftçilerin sorunları çözülmeli, çiftçiler daha fazla desteklenmeli" dedi.
     Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her geçen gün artan dünya nüfusunun en büyük gereksinimlerinin tarımsal ürünler ve su olacağını ifade etti.
     Bunun için tarım ve ziraatın daha fazla desteklenmesi ve geliştirilmesi gerektiğini belirten Pehlivan, "Cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana canla başla uğraş veren Türk çiftçisinin sorunlarının çözülmesi en büyük arzumuzdur. Yıllardır beklentilerini bir başka bahara ertelemek zorunda kalan çiftçimiz daha fazla desteklenmelidir. Dünyanın ikici oksijen üretim merkezi olan Kazdağlarının koruması gerekir" diye konuştu.
     Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin de (TZOB) üyesi olduğu Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonunun kuruluş yıl dönümü olan 14 Mayıs tarihinin Dünya Çiftçiler Günü olarak kabul edildiğini ve günün çiftçilerce kutlandığını kaydeden Pehlivan, "14 Mayıs, baharın en yoğun hissedildiği, toprağın ısınıp, yeşile bezenerek bütün cömertliğini ve bereketini sunduğu dönemin başlangıcıdır. Bayramiç kaliteli meyve, sebze üretimi bakımından bir marka olmuştur. Bu markanın yaratılmasında ise Kazdağlarının bölge halkına sunduğu bol oksijen ve temiz sudur. Bu nedenle Kazdağları ayrı bir özenle korunması gerekir" görüşünü kaydetti.
     Günlük yaşamın temel girdilerini sağlayan, ekonomiye büyük katkıda bulunan tarım sektörünün tüm dünya ülkeleri için hayati önem taşıdığını anımsatan Pehlivan, "İşte bu yüzden çiftçinin sorunlarının bir an önce giderilmesi ve tarımla uğraşan nüfusun artmasına destek olunması gerekiyor. Ülkemiz, coğrafi konumu, iklim yapısı, oldukça verimli toprakları ve su kaynakları ile tarımda önemli bir üretim potansiyeline sahip" dedi.
     Pehlivan ayrıca, Bayramiç Ziraat Odası olarak "14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü" nedeniyle düzenledikleri kutlama etkinlikleri kapsamında, Çarşı Camisinde öğle namazı öncesi mevlit okutulup halka pilav ikram edileceğini, akşam ise Bayramiç OtogarI içinde iki sanatçının katılacağı bir konser düzenleneceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Sabahattin Sallama / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Pehlivan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER